divendres, 4 d’abril del 2014

Preparatius

Quan ens vam plantejar fer un llarg viatge de seguida ens vàrem començar a fer molts preguntes: quin és el pressupost?, quina ruta volem fer i quina és la més indicada per no haver de dur roba de totes les temporades?, com gestionarem els diners?, què ens endurem?, com podem triar una assegurança?, què farem amb el pis?.. i moltes d'altres.


Amb tot aquest garbuix de preguntes bombardejant-nos tot el dia va arribar el moment en que ens vam asseure amb un full en blanc a davant i un bolígraf cadascú. De seguir vam iniciar la pluja d'idees. Un cop totes escrites les vàrem distribuir per mesos, de tal manera que tots els preparatius anessin agafant cos tot desgranant una gran tasca en moltes de petites més assumibles en el dia a dia.

A gran trets aquests són els previs que hem gestionat, estem gestionant i ens encara ens falten per fer.

  1. Amb el mapa mundi a davant i les nostres il·lusions viatgeres, fer una ruta amb els "si o si", "must to" del viatge.
  2. Demanar les excedències a les feines. Hem avisat a les respectives amb força antelació per facilitar el tràmit i la nostra substitució temporal.
  3. Esbrinar i marcar-nos un pressupost per país. La informació l'hem extret principalment dels nostres antics viatges, ja que tots tenim les nostres maneres de viatjar, amb els diferents nivells de confort que es busquen. També ens hem servit d'altres blocs per fer-nos una idea i marcar-nos el nostre sostre econòmic.
  4. Per a la gestió dels diners hi ha varies opcions: targetes, xecs de viatge, efectiu, o la mescla de totes. Nosaltres ens hem decantat per les targetes de crèdit/dèbit. Cal tenir en compte que sempre que es retira efectiu des d'un altre país els bancs cobren dues comissions, una per l'aplicació del canvi de moneda, i l'altra per efectuar-ho des de l'estranger. Hem localitzat tres bancs on no cobren aquesta última comissió, són Kutxa, Caixa d'arquitectes i EVO banc
  5. Hem valorat si fer-nos el carnet de conduir internacional i el carnet d'alberguista internacional. 
  6. Ens fem un bloc? A la vista està que finalment la resposta ha estat SI. Els motius són varis, en primer lloc per a que els nostres familiars i amics ens puguin seguir, per contribuir amb informació fresca a d'altres viatgers com nosaltres, i finalment sempre ens quedarà aquest record.
  7. Vacunes. Com sempre cal esbrinar si ens calen vacunes per evitar mals majors. Arrel d'anteriors viatges ja en portem moltes, però per si de cas tornarem al metge de medicina internacional no fos cas que ja haguessin caducat o bé ens en faltés alguna. Varem trucar al catsalut per demanar hora al centre més proper de casa nostra.
  8. Fer una llista de les coses que ens volem endur. I un cop feta començar-la a retallar ja que com més lleugera sigui la motxilla millor per a les nostres esquenes. 
  9. Revisió del material fotogràfic i tecnològic. Hem optat per endur-nos una càmera compacta i una de gran, ja que intuïm que segons en quin moment treure una càmera grossa pot cridar l'atenció dels qui no volem. També ens endurem un disc dur extern i un portàtil compacte per a poder anar escrivint el bloc, connectar-nos i fer una copia de seguretat de les fotos. 
  10. Poder notarial, deixarem una persona de confiança amb drets sobre els nostres comptes bancaris per si degués de realitzar un tràmit personalment.
  11. Contractar una assegurança de viatge. Esperem no haver-la d'usar, però en un viatge tan llarg més val anar previngut. Hi ha varies asseguradores que hem estat comparant, Iata, Segurcol, Columbus i Allianz
  12. Bitllets d'avió. Aquí varem haver de triat entre un paquet tipus oneworld o bé anar comprat per lliure cada viatge. Totes dues opcions són bones, tot depèn de com es vulgui viatjar. Nostres ens hem decidit per anar comprant bitllet a bitllet ja que no tenim clar on acabarem.
  13. Abans de marxar ens farem una revisió mèdica per assegurar-nos que marxem bé de salut. També passarem pel dentista ja que no ens volem trobar amb un mal de queixal segons a on.
  14. Documentació i visats. El passaport serà el més preuat que durem a sobre. Cal mirar si ens hem de fer visats per entrar a segons quin país. Durem fotocòpies dels documents, ens els enviarem per correu electrònic, i durem algunes fotos de carnet per poder tramitar els visats.
  15. Què farem amb el pis? El nostre cas és fàcil, estem de lloguer i simplement el deixarem i quan tornem ja en trobarem un altre.
  16. Domiciliacions de factures i d'altres. Per a què les nostres cartes no acabin llençades a la brossa per un desconegut ens donarem de baixa de tot el que poguem (telèfon, llum, gimnàs etc.) i del què no es pugui (bancs) canviarem l'adreça per a la d'alguna persona de confiança.
Potser ens deixem alguna cosa, però això és el que farem durant aquests 5 mesos que falten.

4 comentaris:

  1. Hola nois,

    Us acabem de descobrir, que bé que hagueu pres aquesta decisió!!!
    Nosaltres també vam fer un any sabàtic allà el 2012 i no ens n'arrepentim pas, així que molts ànims i molta sort!

    Per descomptat que us anirem seguint.
    Si teniu qualsevol dubte ja ho sabeu, aquí estem!

    Salud i viatges,
    Txell i Xavi

    ResponElimina
  2. Hola Xavi i Txell,

    Quina il·lusió que algú no conegut ens hagi "descobert", gràcies pels ànims.
    A dia d'avui estem gaudint de la preparació ja que entenem que també forma part del viatge.

    Moltes gràcies!!

    Erick i Mariona

    ResponElimina
  3. Holaaaa guapooos! Serà un viatge genial i inoblidable! Us anirem seguint i enviant ànims! En part em feu enveja, ehh???! Va, ja queda poquet... Molts petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies chepos ens alegra saber que estarem en contacte amb vosaltres i desitgem que darrera de les nostres vivències vosaltres gaudeixin també

      Elimina