dissabte, 11 d’abril del 2015

La GRAN barrera de corall

L'aventura per l'outback australià s'ha acabat, agafem l'últim avió intern cap a l'estat de Queensland, a la costa nord-est del país s'estén una de les 7 meravelles del món naturals, la GRAN BARRERA DE CORALL!

La aventura para outback australiano ha terminado, tomamos el último avión interno hacia el estado de Queensland, en la costa noreste del país se extiende una de las 7 maravillas del mundo naturales, la GRAN BARRERA DE CORAL!!

En la parada de seguretat de la 1era immersió
Arribem a Cairns, una ciutat costanera, amb pubs, molts hostels, agències de tour operadors, restaurants, mercats, botigues de souvenirs... tot allò que els més de 2 milions de turisites que la visiten cada any poden necessitar. Les activitats més destacades que es poden fer des d'aquí són, la visita a la gran barrera i al parc nacional Dantree, d'aquest en parlarem més endavant.
A Cairns no hi vam arribar sols, amb nosaltres també va arribar un cicló! Aquesta paraula ens feia molt de respecte, dies abans havia causat alguna mort i diversos desperfectes a les illes Vanuatu. Arribàvem acollonits, però de seguida ens vam adonar que els australians ja hi estan acostumats, era el cinquè d'aquest any. Per sort, compten amb una infraestructura molt bona. Així doncs, el que nosaltres vàrem percebre el primer dia, era un cel ennuvolat, pluges i vent.
Els primers dies els vam passar tranquil·lament a Cairns, entre la piscina d'aigua salada davant del mar (ja hem explicat que, aquí durant l'estiu al mar hi ha meduses assassines, per tan res de nedar a mar obert), i passejos per la ciutat.

Llegamos a Cairns, una ciudad costera, con pubs, muchos hostels, agencias de tour operadores, restaurantes, mercados, tiendas de souvenirs ... todo aquello que los más de 2 millones de turisitas que la visitan cada año pueden necesitar. Las actividades más destacadas que se pueden hacer desde aquí son, la visita a la gran barrera y el parque nacional Dantree, de este hablaremos más adelante.
En Cairns no llegamos solos, con nosotros también llegó un ciclón! Esta palabra nos hacía mucho respeto, días antes había causado alguna muerte y varios desperfectos en las islas Vanuatu. Llegábamos acojonados, pero enseguida nos dimos cuenta de que los australianos ya están acostumbrados, era el quinto de este año. Por suerte, cuentan con una infraestructura muy buena. Así pues, lo que nosotros percibimos el primer día, era un cielo nublado, lluvias y viento.
Los primeros días los pasamos tranquilamente en Cairns, entre la piscina de agua salada frente al mar (ya hemos explicado que, aquí durante el verano en el mar hay medusas asesinas, por tan nada de nadar en mar abierto), y paseos por la ciudad.









La gran barrera es pot visitar des del cel amb avionetes, o des del mar fent submarinisme o snorkel. Nosaltres teníem clar, que malgrat els preus prohibitius faríem una excepció al nostre pressupost, no sempre es té aquesta oportunitat. Però per a fer les immersions calia que l'aigua no estigués remoguda, vam esperar 3 dies a què la visibilitat arribes als 25 metres. Després de mirar i remirar les diferents agències, vam contractar una excursió d'un dia en la qual anava inclòs: dues immersions en punts diferents, tot el material necessari, temps per fer snorkel entre immersions, transfer des de i cap al hostel, esmorzar, dinar i el vaixell de tot el dia.
A les 7 del matí, ja ens podeu imaginar esperant a la porta del hostel, amb el cos ben regirat per l'emoció que ens embriagava. 
Anem a la GRAN BARRERAAAA!!!

I com és la gran barrera?

Abans de parlar més específicament hi ha tres descripcions que denoten millor com és aquesta meravella:
  • és l'animal més gran del món 
  • és l'única cosa viva que es pot veure des de l'espai
  • és més gran que la gran muralla xina
Tela, no?
La gran barrera té 2600 km de llargada, i fins a 65 km d'ample en algunes parts. La seva biodiversitat també té números molt grans, més de 400 tipus de corall, entre durs i tous, 1800 espècies diferents de peixos tropicals, 6 espècies de tortugues marines, 125 de taurons, 5000 espècies de mol·luscs, 30 espècies de dofins, balenes i marsopes, i una de les grans colònies de dugongs.

Aquí teniu les fotos del dia, les imatges sempre ensenyen una realitat que mai és comparable com viure-ho amb primera persona, amb els nostres ulls la bellesa d'aquestes fotos es multiplica al mil per mil.

La gran barrera se puede visitar desde el cielo con avionetas, o desde el mar haciendo submarinismo o snorkel. Nosotros teníamos claro, que a pesar de los precios prohibitivos haríamos una excepción a nuestro presupuesto, no siempre se tiene esta oportunidad. Pero para hacer las inmersiones era necesario que el agua no estuviera removida, esperamos 3 días a que la visibilidad llegase a los 25 metros. Después de mirar y remirar las diferentes agencias, contratamos una excursión de un día en la que iba incluido: dos inmersiones en puntos diferentes, todo el material necesario, tiempo para hacer snorkel entre inmersiones, transfer desde y hacia el hostel, desayuno, comida y el barco de todo el día.
A las 7 de la mañana, ya nos podéis imaginar esperando en la puerta del hostel, con el cuerpo bien revuelto por la emoción que nos embriagaba.
Vamos a la GRAN BARRERAAAA !!!

Y como es la gran barrera?

Antes de hablar más específicamente hay tres descripciones que denotan mejor cómo es esta maravilla:
  • es el animal más grande del mundo
  • es la única cosa viva que se puede ver desde el espacio
  • es mayor que la gran muralla china

Tela, no?
La gran barrera tiene 2.600 km de longitud, y hasta 65 km de ancho en algunas partes. Su biodiversidad también tiene números muy grandes, más de 400 tipos de coral, entre duros y blandos, 1800 especies diferentes de peces tropicales, 6 especies de tortugas marinas, 125 de tiburones, 5000 especies de moluscos, 30 especies de delfines, ballenas y marsopas, y una de las grandes colonias de dugongs.

Aquí tenéis las fotos del día, las imágenes siempre enseñan una realidad que nunca es comparable como vivirlo con primera persona, con nuestros ojos la belleza de estas fotos se multiplica al mil por mil.


Vistes de la barrera des de la part alta del vaixell









Preparats per conèixer-la des de dins!! Som-hi!

Primers animals!

Peix lloro, mengen corall, i amb aquest 1 exemplar fabrica uns 30 kilos de sorra cada any




Peix pallasso, els "nemos"






Un altre peix lloro

Peix lleó







El primer plà del Frank














Selfie under the sea

Aquesta és la cara quan un està a la parada de seguretat despés de la primera immersió!

Agafant energia per la segona immersió, bon profit!





Uoolaaaa!
Quina petxinota!
















I després d'aquest fantàstic dia, posem rumb al nord de Cairns.
Fins aviat!

Y después de este fantástico día, ponemos rumbo al norte de Cairns.
Hasta pronto!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada