dissabte, 11 de juliol del 2015

Punt i final, reflexions des de casa
Després de 208 dies esprement el nostre somni, aquesta és la cara que tenim! 

Sabem que el comptador s'ha acabat i toca tornar...Después de 208 días exprimiendo nuestro sueño, esta es la cara que tenemos!
Sabemos que el contador se ha acabado y toca volver ...Però la felicitat acumulada ens fa brollar un ampli somriure! :) Que nos quiten lo bailado!


Pero la felicidad acumulada nos hace brotar una amplia sonrisa! :) Que nos quiten lo bailado!


Tal com diuen, "lo prometido es deuda", així que comencem tal com vàrem dir que faríem en el post anterior (sinó enteneu aquesta frase llegiu la publicació anterior).

Aquesta nit ens ha costat dormir, no podíem creure que demà en carregaríem les motxilles per últim cop.
Ja feia dies que tots dos teníem el cap en dues bandes, volíem gaudir dels últims dies, però a la vegada sabíem que l'ÚLTIM dia s'està aproximant. 
Durant les estones de cotxe de la ruta del bosc Dantree, les converses que solíem tenir eren per recordar anècdotes, experiències, llocs, però sobretot per adonar-nos de què havíem convertit en realitat el nostre somni, un somni que va començar molt abans del dia que vam agafar l'avió cap a Rio de Janeiro. Per tant, retrocedim uns anys endarrere per conèixer com "fer la volta al món" esdevindria un enorme desig.

Fa uns 9 anys, em trobava (Mariona) mirant la tele, era un programa que havia vist que enunciaven sobre viatgers,  i no me'l volia perdre, es deia "km 33". En aquell episodi, de casualitat hi van sortir una parella que estava fent la volta al món. I en aquell precís instant, allà, asseguda al sofà, va néixer l'espurna. Òndia, pot ser possible!! 
Sempre m'ha agradat viatjar, i els següents anys ho vaig continuar fent, però cada cop més, no en tenia prou amb les vacances de la feina, pensava que a ritme de 1 o 2 viatges l'any mai podria conèixer tots els destins de la meva llista. A la vegada hi havia una part de mi que continuava pensant, si ells ho van poder fer, per què jo no?
Un bon dia li vaig ensenyar a l'Erick les meves dues llistes, una de les coses que vull fer a la vida i l'altra de les que vull cada any. Si, ho tinc apuntat!! Penso que si ho escrius sobre paper, sempre ho pots recordar i fer-ho real.
Ell anava llegint cada punt i d'alguns em feia comentaris en veu alta, d'altres somreia, i quan va llegir "fer la volta al món", em va dir:
- Seria fantàstic!
Ueeeeee! Estava tan contenta que em va semblar que flotava. Sabia que ell seria el company de viatge ideal.

A partir d'aquell moment vàrem anar confeccionant com ho podríem fer. Moltes xerrades van anar fent que el què durant un temps va ser la meva il·lusió, s'acabés convertint en el NOSTRE SOMNI.
Van passar alguns anys mentre estalviàvem el què havíem acordat i mentre anàvem definint com ho voldríem fer. Fins aleshores només ho sabíem nosaltres, però les coses importants sempre les volem compartir amb els nostres, i això ens feia una mica de por. Por?? Si, perquè érem conscients de les possibles reaccions. Alguns van respondre amb molt entusiasme, animant-nos, d'altres ens van felicitar per la decisió, però la seva cara reflectia  un punt d'incredulitat, i uns quants ens van dir que si ens havíem tornat bojos, que tal com estava la situació econòmica no era bona idea, etc, etc.
Però sabeu una cosa?
Res és fàcil, sortir de la zona de confort fa por, els canvis sempre generen neguit, però no per tenir por a aquests, hem de fer-nos endarrere, si una cosa hem après durant aquest temps, és que les persones ens adaptem a situacions que mai ens haguéssim pogut imaginar, per tant amb més força que mai, cal continuar apostant pel què un desitja.

A partir de verbalitzar-ho en veu alta, el viatge cada vegada es va fer més real, per a nosaltres ja havia començat. 
Els últims 6 mesos abans de marxar cada cop destinàvem més temps a la recerca, tràmits i gestions. Per a no col·lapsar-nos o deixar-nos res important vam establir un calendari amb les tasques a fer. Cada cop que esborràvem una tasca, estàvem més a prop del dia D.

Hi ha diferents escenes prèvies al viatge que crec que podré recordar sempre, com per exemple l'instant en què ho dius a la feina, quan vàrem deixar el pis, els comiats, quan ens vàrem posar la motxilla per primer cop plena, quan vaig abraçar a la família o quan vàrem creuar les portes de l'aeroport de Barcelona i li vaig preguntar a l'Erick:
- Estem fent bé, oi? És que tothom ens acomiada amb llàgrimes als ulls....
Em sento molt afortunada de què tu hagis estat el meu company (i continuïs essent clar ;)), en aquell moment en què tenia un petit dubte, em vas agafar fort la mà i em vas dir:
- Tranquil·la, marxem per ser encara més feliços del que ja som.
Gràcies, van ser les paraules que necessitava sentir, no n'haguessis pogut escollir de millors.

A partir de llavors vàrem començar a viure tantes experiències que sembla que enlloc d'haver marxat 7 mesos, haguem estat fora alguns anys!! És ben curiosa la sensació del pas del temps, a la vegada els dies passen volant, estem plens d'inputs, experiències i aventures diferents cada dia. Per tant, la sensació és que les hores s'estan convertint en minuts, però per altre cantó, i encara que sembli estrany, tenim la percepció que enlloc d'haver viatjat 7 mesos haguem estat 3 anys fora!! El nombre d'estímuls és tan elevat que els records ocupen molts GB.

Aquesta experiència ens ha servit per fer allò que ens venia de gust en tot moment, per millorar molt la nostra capacitat de negociació, el plus de guiri que et volen encolomar sovint no ens mola gaire; per coneixer'ns molt millor; per saber que realment podem viure amb molt menys del què tenim, 2 pantalons llargs, 2 de curts i 4 samarretes poden ser un bon armari; per ser més eficients alhora de recercar informació; per millorar el nostre speaking; per adonar-nos que hi ha moltíssimes persones que també surten de la seva zona de confort i viatgen per un temps indeterminat; per entendre'ns l'un a l'altre sense no haver-nos-ho de dir tot, ara som més complisses; per conèixer llocs i persones increïbles; per entendre el nivell de corrupció que tenen en altres països on els polis esperen ser subornats; per saber que una gastroenteritis mai no és prou forta com per obligar-nos a quedar-nos al hostel i no veure el Macchu Picchu des de dalt de tot; per saber que sempre hi ha solucions per a tot per molt greu que et sembli el problema, per exemple quan van robar la càmera de fotos; per conèixer plats nous que intentem seguir cuinant; per conèixer cultures que fins no fa tan, eren caníbals; per donar-nos resposta a enigmes com els moais; per aprendre a conduir cotxes dels anys 50; per conèixer animals prehistòrics; per pujar a dalt de muntanyes que et deixen sense paraules; per saber-nos estrènyer el cinturó i enginyiar-nos alternatives perquè el pressupost de motxiller no ens limités; per viure un nadal i un cap d'any inoblidables; per anar al casament del Fabian (germà de l'Erick), per.......... En definitiva per ser, tal com va dir l'altre membre dels sense sostres abans de marxar, ENCARA MÉS FELIÇOS!

A partir d'ara, continuarem refent la llista de projectes i il·lusions, una nova llar, una nova ciutat i molts dies per continuar veient com surt el sol (un dels punts de la llista ;)).
I amb el blog?
Doncs possiblement no morirà, mentre hi hagi destins per descobrir sempre tindrem les motxilles a punt per escapar-nos!

No volem marxar sense donar-vos les GRÀCIES per tots els m'agrada, comparticions, missatges, lectors anònims, whatsaps i abraçades de benvinguda. Ens heu fet sentir ben acompanyats cada dia!!

Una abraçada ben gran!!!!!
Salut i viatges,

Els sense sostres


Tal y como dicen, lo prometido es deuda, así que empezamos tal como dijimos que haríamos en el post anterior (sino entiendes esta frase, lee la publicación anterior).

Esta noche nos ha costado dormir, no podíamos creer que mañana nos pondríamos las mochilas por última vez.
Hacía días que ambos teníamos la cabeza en dos bandas, queríamos disfrutar de los últimos días, pero a la vez sabíamos que el ÚLTIMO día se está aproximando.
Durante los ratos de coche de la ruta del bosque Dantree, las conversaciones que solíamos tener eran para recordar anécdotas, experiencias, lugares, pero sobre todo para darnos cuenta de que habíamos convertido en realidad nuestro sueño, un sueño que comenzó mucho antes del día que cojímos el avión hacia Río de Janeiro. Por lo tanto, retrocedemos unos años atrás para conocer como "la vuelta al mundo" se convertiría en un enorme deseo.

Hace unos 9 años, me encontraba (Mariona) mirando la tele, era un programa que había visto que enunciaban sobre viajeros, y no me lo quería perder, se llamaba "Km 33". En aquel episodio, de casualidad salieron una pareja que estaba dando la vuelta al mundo. Y en ese preciso instante, allí, sentada en el sofá, nació la chispa. Anda, puede ser posible !!
Siempre me ha gustado viajar, y los siguientes años lo continué haciendo, pero cada vez más, no tenía bastante con las vacaciones del trabajo, pensaba que a ritmo de 1 o 2 viajes al año nunca podría conocer todos los destinos de mi lista. A su vez había una parte de mí que seguía pensando, si ellos lo pudieron hacer, ¿por qué yo no?
Un buen día le enseñé al Erick mis dos listas, una de las cosas que quiero hacer en la vida y la otra de las que quiero cada año. Si, lo tengo apuntado !! Pienso que si lo escribes sobre papel, siempre lo puedes recordar y hacerlo real.
Él iba leyendo cada punto y de algunos me hacía comentarios en voz alta, de otros sonreía, y cuando leyó "la vuelta al mundo", me dijo:
- Sería fantástico!
Ueeeeee! Estaba tan contenta que me pareció que flotaba. Sabía que él sería el compañero de viaje ideal.

A partir de ese momento fuimos confeccionando como lo podríamos hacer. Muchas charlas fueron haciendo que lo que durante un tiempo fue mi ilusión, se acabara convirtiendo en NUESTRO SUEÑO.
Pasaron algunos años mientras ahorrábamos lo que habíamos acordado y mientras íbamos definiendo como lo queríamos hacer. Hasta entonces sólo lo sabíamos nosotros, pero las cosas importantes siempre las queremos compartir con los nuestros, y eso nos daba un poco de miedo. Miedo ?? Si, porque éramos conscientes de las posibles reacciones. Algunos respondieron con mucho entusiasmo, animándonos, otros nos felicitaron por la decisión, pero su cara reflejaba un punto de incredulidad, y unos cuantos nos dijeron que si nos habíamos vuelto locos, que tal y como estaba la situación económica no era buena idea, etc, etc.
Pero sabéis una cosa?
Nada es fácil, salir de la zona de confort da miedo, los cambios siempre generan inquietud, pero no por tener miedo a estos, debemos hacernos atrás, si algo hemos aprendido durante este tiempo, es que las personas nos adaptamos a situaciones que nunca nos hubiéramos podido imaginar, por tanto con más fuerza que nunca, hay que seguir apostando por el que uno desea.

A partir de verbalizar en voz alta el viaje, cada vez se hizo más real, para nosotros ya había comenzado.
Los últimos 6 meses antes de partir cada vez destinábamos más tiempo a la investigación, trámites y gestiones. Para no colapsarnos o dejarnos nada importante establecimos un calendario con las tareas a realizar. Cada vez que tachábamos una tarea, estábamos más cerca del día D.

Hay diferentes escenas previas al viaje que creo que podré recordar siempre, como por ejemplo el instante en que lo dices en el trabajo, cuando dejamos el piso, las despedidas, cuando nos pusimos la mochila por primera vez llena, cuando abrazamos a la familia o cuando cruzamos las puertas del aeropuerto de Barcelona y le pregunté al Erick:
- Estamos haciendo bien, ¿verdad? Es que todo el mundo nos despide con lágrimas en los ojos ....
Me siento muy afortunada de que tú hayas sido mi compañero (y que lo sigas siendo claro;)), en aquel momento en que tenía una pequeña duda, me agaraste fuerte la mano y me dijiste:
- Tranquila, nos vamos para ser aún más felices de lo que ya somos.
Gracias, fueron las palabras que necesitaba oír, no hubieras podido escoger de mejores.

A partir de entonces empezamos a vivir tantas experiencias que parece que en vez de haber marchado 7 meses, hayamos estado fuera algunos años !! Es muy curiosa la sensación del paso del tiempo, a la vez los días pasan volando, estamos llenos de inputs, experiencias y aventuras diferentes cada día. Por lo tanto, la sensación es que las horas están convirtiendo en minutos, pero por otro lado, y aunque parezca extraño, tenemos la percepción de que en lugar de haber viajado 7 meses hayan sido 3 años fuera !! El número de estímulos es tan elevado que los recuerdos ocupan muchos GB.

Esta experiencia nos ha servido para hacer lo que nos apetecía en todo momento, para mejorar mucho nuestra capacidad de negociación, el plus de gringo que te quieren poner a menudo no nos gusta mucho; para conocernos mucho mejor; para saber que realmente podemos vivir con mucho menos de lo que tenemos, 2 pantalones largos, 2 de cortos y 4 camisetas pueden ser un buen armario; para ser más eficientes a la hora de buscar información; para mejorar nuestro speaking; para darnos cuenta de que hay muchísimas personas que también salen de su zona de confort y viajan por un tiempo indeterminado; para entendernos el uno al otro sin haber de contarnos todo, ahora somos más cómplices; para conocer lugares y personas increíbles; para entender el nivel de corrupción que tienen en otros países donde los polis esperando ser sobornados; para saber que una gastroenteritis nunca es suficientemente fuerte como para obligarnos a quedarnos en el hostel y no ver el Macchu Picchu desde lo alto; para saber que siempre hay soluciones para todo por muy grave que te parezca el problema, por ejemplo cuando robaron la cámara de fotos; para conocer platos nuevos que intentamos seguir cocinando; para conocer culturas que hasta no hace tanto tiempo, eran caníbales; para darnos respuesta a enigmas como los moais; para aprender a conducir coches de los años 50; para conocer animales prehistóricos; para subir a lo alto de montañas que te dejan sin palabras; para sabernos apretar el cinturón y buscar alternativas para que el presupuesto de mochilero no nos limitara; para vivir una navidad y un fin de año inolvidables; para ir a la boda de Fabian (hermano del Erick), por .......... En definitiva por ser, tal como dijo el otro miembro de los sense sostres antes de partir, AÚN MÁS FELICES!

A partir de ahora, continuaremos rehaciendo la lista de proyectos e ilusiones, un nuevo hogar, una nueva ciudad y muchos días para seguir viendo como sale el sol (uno de los puntos de la lista;)).
Y con el blog?
Pues posiblemente no morirá, mientras haya destinos para descubrir, siempre tendremos las mochilas a punto para escaparnos!

No queremos marchar sin daros las GRACIAS por todos los me gusta, comparticiones, mensajes, lectores anónimos, whatsaps y abrazos de bienvenida. Nos habeis hecho sentir bien acompañados cada día !!

Un abrazo bien grande !!!!!
Salud y viajes,


Los sense sostres

2 comentaris:

 1. Hola companys!

  Ens alegrem de que, tot i que una mica tristos perque s'ha acabat, aquesta experiencia hagi estat tant bona per a vosaltres! De moment per a nosaltres també está sent increible! Ara estem a Mexico fent de voluntaris a un hostel a canvi d'allotjament, i a finals d'agost farem alguna cosa semblant a Hawaii abans de pasar a Asia.

  Esperem que us vagi tot bé de nou a casa, una abrasada! (aquest teclat no té les c trencades ;)

  Ivan i Erika
  www.viviendoporelmundo.com

  ResponElimina
 2. Hola parella!!

  Gràcies pel comentari! Nosaltres us anem seguint, i ara des de casa amb molta enveja de la sana! Continueu gaudint cada instant d'aquestà experiència tan brutal!

  Una abraçada,
  Erick i Mariona

  ResponElimina