diumenge, 29 de juny del 2014

Gestió dels diners

Com portarem els diners? Efectiu? Targetes? Xecs de viatge? Combinació de modalitats?



Davant de la gestió dels diners hi ha moltes modalitats, gairebé tantes com maneres de ser. Amb el dilema donant voltes pel cap vàrem fer una llista de pros i contres, dins de cada una  d'acord amb el nostre criteri, llavors vam buscar informació de cada una per estar-ne convençuts.

Portar els diners en efectiu suposa els beneficis de no haver de pagar comissions, de tenir els diners sempre disponibles encara que estiguis en un poble remot, i de poder pagar a qualsevol establiment per rudimentari que sigui ja que no a tot arreu disposen d'un datàfon. Per contra el risc que suposa que et puguin robar i perdre-ho tot  ens ha tirat endarrere.
Xecs de viatge, una manera de dur diners a sobre sense patir per si et roben ja que no es podrien transformar en metàl·lic. Tot i així et cobren comissions i en segons quin lloc pot resultar complicat que te'ls canviïn.
Targetes de dèbit/crèdit. Per a nosaltres l'opció que hem decantat. Anirem traient molt poc efectiu i bastant sovint per no anar carregats. Quan vàrem anar al nostre banc per veure quines comissions cobraven vam quedar estabornits. S'ha de tenir en compte que cobren dues comissions, una per usar un caixer d'una altra entitat i  una altra pel canvi de moneda. La primera era de més d'un 8% en cada operació. Un abús vaja.
Ens vam informar i la majoria de bans/caixes coneguts apliquen unes comissions semblants de manera que recercant vam trobar tres entitats que, o no no cobraven la comissió per usar un caixer d'una altra entitat, o bé era d'un preu molt reduït.
Es tracta de Caixa d'arquitectes, Evo banc o Kutxa. Tots tres ofereixen gairebé el mateix servei però amb petites peculiaritats.
Aquests han estat els nostres raonaments per gestionar els diners.

Apali fins la propera! Que això ja s'acosta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada