dijous, 18 de setembre del 2014

1, 2, 3..... ara si! Una de les 7 meravelles mundials de la natura: les cascades d'Iguaçú

Dos dels dies que segur recordarem tota la vida.
Les cascades d'Iguazçú (aigües grans) es troben al límit fronterer entre Argentina i Brasil. Tots dos països es disputen qui té les millors vistes de les cascades, així que vam decidir visitar els dos cantons per tenir la nostra opinió.

Dos de los días que seguramente recordaremos toda nuestra vida.
Las cascadas de Iguazú (aguas grandes) se encuentran al límite fronterizo entre Brasil y Argentina. Los dos países se disputan quien tiene las mejores vistas de las cascadas, asi que decidimos visitar a las dos cascadas para tener nuestra opinión al respecto.

Panoràmica cantó de Brasil

En total hi ha 275 salts d'aigua repartits al llarg de 3 km, cosa que les converteix en les més amples del món, tenen una alçada màxima de 80 metres (garganta del diablo). Aquest 2014 el caudal promig és de 1500 metres cúbics per segon.
A part dels salts d'aigua també val la pena recórrer els seus senders per observar la fauna i flora del parc nacional. Nosaltres hem pogut veure, un munt d'ocells, tapirs i algun llergandaix d'un metre de llarg, per sort no ens hem creuat amb cap dels pumes, que també habiten els seus boscos.

En total hay 275 saltos de agua repartidos a lo largo de 3 km, hecho que las convierte en las mas amplias de todo el mundo, tienen una altura máxima de 80 metros (garganta del diablo). Este año 2014 el caudal promedio es de 1500 metros cúbicos por segundo.
A parte del salto de agua también vale la pena recorrer sus senderos para observar la flora y fauna del parque nacional. Nosotros pudimos observar un mundo de aves, coatís y algún lagarto de un metro de largo, por suerte no nos cruzamos con ningún puma, que también habitan por esta zona

Cantó brasiler a prop de la Garganta del Diablo

Cantó brasiler

Xops i feliços al cantó brasiler

Panoràmica Brasil

El "llergandaix"

Niu d'una parella voltors

Els ocells acrobates

Tapirs

El color de les aigües de la cascada, abans era completament transparent, però a causa de l'explotació dels boscos de l'amazones amb la tala massificada d'arbres, el riu Iguaçú va començar a arrossegar molts sediments, de manera que les aigües es van tornar més marrones. El problema però, no era el color, sinó que la fauna del riu al tenir les aigues més tèrboles va minvar, perquè no tenien prou visó per trobar menjar, ni per trobar altres animals per reproduir-se. Per solucionar-ho es va construir unes preses que recullen aquests sediments deixant així un riu més net.

La part brasilera ocupa el 20% de les cascades. Segons el nostre parer ofereix unes  millors vistes panoràmiques al llarg de tot el sender que pots recórrer fins a arribar a prop de la "garganta del diablo". El restant 80% pertany a territori argentí. Aquí hem pogut passejar per passarel·les que passen arran de cascada tant per dalt com per baix, cosa que ens ha agradat al donar-nos diferents sensacions. Argentina també hi ha la joia de la corona, una plataforma a 50 metres de la "garganta del diablo", però malauradament una crescuda del riu aquest mes de juny, va destrossar les passareles, i ara estan en reconstrucció que fins al desembre no estarà habilitada. O sigui que ens hem quedat amb les ganes, però enamorats de les vistes d'aquesta meravella de la natura.
Nosaltres no ens posicionarem en quin cantó és el millor, considerem que és triar entre el pare i la mare. Tots dos ens han encantat. Sentir el soroll de les tonalades d'aigua i quedar-nos xops per la bromera de l'aigua, ens ha deixat atònits.

El color de las aguas de la cascada, antes era completamente transparente, pero a causa de la explotación de los bosques de el amazonas con la tala masificada de arboles, el río Iguazu comenzó a arrastrar muchos sedimentos, de manera que las aguas tomaron un color marrón. Aun así el problema no era su color sino la fauna del río al tener las aguas turbias va disminuir, porque no tienen suficiente visión para comer, ni para encontrar animales para reproducirse. Para solucionarlo se construyo una red que recogen estos sedimentos dejando así el río mas limpio. 

La parte Brasilera ocupa  el 20 % de las cascadas. Según nuestro aparecer ofrece unas mejores vistas panorámicas a lo largo de todo el sendero que puedes recorrer hasta llegar cerca  de la " garganta del diablo" el restante 80% pertenece al territorio Argentino. Aquí pudimos pasear por las pasarelas cerca de las cascadas tanto arriba como abajo, cosa que nos agrado y nos dio diferentes sensaciones. Argentina también tiene la joya de la corona, una plataforma de 50 m de la "garganta del diablo", pero desgraciadamente una crecida del rio de este mes de junio, destruyo las pasarelas, y ahora están en construcción que hasta final de diciembre no estará finalizada. Osea que nos quedamos con las ganas, per enamorados de las vistas de esta maravilla divina.
Nosotros no nos posicionamos cual es el mejor lado, ya que consideramos que es escoger entre la madre o el padre. Todos dos nos encanto, sentir el bullicio de las toneladas de agua y quedarnos mojados por el agua que se levanta, nos dejo atónitos.

Cantó argentí

Des d'Argentina

Cantó argentí, uaaaaaaaa!!!

Més des d'Argentina

Cantó argentí

Al costat de les cascades del cantó brasiler també hi ha el parc de les aus amb un munt d'espècies de tot l'amazones. Ha estat l'ocasió per poder veure i fotografiar ocells com tucans, papagayos, colibrís... que alguns cops hem pogut escoltar, però veure ja és més complicat. 

Al lado de las cataratas de la banda de Brasil también hay un parque de aves con un montón de especies amazónicas y en peligro de extinción.  Ha sido la ocasión perfecta para ver y fotografiar pájaros como; tucanes, papagayos, colibríes... que algunas veces hemos podido escuchar pero no ver en naturaleza, ya que es complicado.









I ara si que si: agarrate Argentina porque venimos!

Y ahora si que si: agarrate Argentina porque venimos !!!! 

9 comentaris:

  1. Ualaaa quina passada nois!!! M'encanta!!! Petons bonics!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii és impressionant!! I quan estas al mig.... els pels de punta!
      Muaaaa

      Elimina
  2. oleee!! Quina passada de fotos!!! Brutal!!! Que vagi molt bé per la terra dels tangos!! Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espectacular!!! Iguaçú és un dels "must" on hi teniem dipositades moltes il·lusions, i les expectatives les ha superat de llarg!
      Petons!!

      Elimina
  3. ohhhhhhh.....que pasada nois...precioso...seguir disfrutando pareja, un fuerte abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Samuuu brutal!!! Un porron de agua..... increbile!!!
      Seguimos modo feliz a tope!
      Un abrazo y recuerdos a las princesas!

      Elimina
  4. Ei nois!! M'encanta poder-vos seguir les passes per tots aquests llocs tant bonics que esteu visitant. Seguiu disfrutant perquè això val realment la pena!!
    Un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bonica!! El blog és una finestra cap als amics, família i altres viatgers que escurça les distàncies!
      De moment estem gaudint d'allò més!
      Una abraçada!

      Elimina
  5. Ei! L'any vinent i tornem amb piragües per baixar-les i fer uns ràpids! :)) Impresssionant!!

    ResponElimina