dimarts, 23 de setembre del 2014

Buenos Aires! Ché! Que bueno que viniste!

Coneguda com la Capital Federal i abreviada com Bs As, aquesta mega ciutat de 12 milions de ciutadans, ens l'ha presentat una noia argentina en l'autobús de Puerto de Iguazú (poble fronterer amb Brasil) a Buenos Aires.
A l'autobús hem sentit un grup de noies parlar català i això lluny de casa és motiu per establir una conversa. Normalment amb 5-10 minuts la xerrada s'acaba, però aquest cop  la conversa s'ha animat. Gràcies per les primeres nocions de Buenos Aires, per la classe sobre el "mate" i per fer-nos passar ràpid les hores de bus. Gràcies noies!!

Conocida como la capital federal i abreviada como Bs As, esta mega ciudad de 12 millones de ciudadanos, nos la presentó una chica argentina en el autobús de Puerto de Iguazú (pueblo fronterizo con Brasil) a Buenos Aires.
El autobús escuchamos un grupo de chicas hablando catalán y esto lejos de casa es motivo para establecer una conversa. Normalmente con 5-10 minutos la conversa se acaba, pero esta ocasión la conversa se anima. Gracias por las primeras nociones de Buenos Aires, por la clase sobre el "mate" i por hacer que pasen las horas del trayecto de una manera amena y rápida. Gracias chicas!!



En total hem estat 4 dies i mig a la capital del tango. Aquí hem volgut fer el nostre primer couchsurfing, però el nostre amfitrió tenia obres a casa, de manera que molt amablement ens ha ofert una habitació doble de la seva pensió totalment gratis! Gracias Héctor, Marcela, Martina y Juan Pablo. Gracias por alojarnos, por la cena y por la agradable noche que hemos pasado en su casa!
Les insígnies de la ciutat es troben al barri del "microcentro". A la "plaza de mayo" hi ha la Casa Rosada des d'on Evita Perón es va dirigir al poble argentí. Avui en dia hi ha les oficines de la presidenta Cristina Fernández de Kirchner. El color salmó diuen que és fruit d'una barreja de sang de boví i calç, com a símbol d'unió entre el vermell dels federalistes i el blanc dels unitaristes. A la plaça hi trobes des de turistes, vagabunds, homes encorbatats parlant pel mòbil, policies i venedors ambulants de garapinyades. Per a nosaltres una petita mostra dels què formen la ciutat, amb tants colors i personalitats diferents només separades per un carrer.
A prop hi ha l'avinguda més ampla del món la "9 de julio" amb 20 carrils i al ben mig l'obelisc més famós.

En total estuvimos 4 días y medio a la capital del tango. Aquí quisimos hacer nuestro primer couchsurfing, pero nuestro anfitrión tenia obras en casa, de modo que muy amablemente nos ofreció una habitación doble de su pensión totalmente gratis!! gracias Hector, Marcela, Martina y Juan Pablo. Gracias por alojarnos, por la cena y por la agradable velada que hemos pasado en su casa.
Las cosas mas importante de la ciudad se encuentran el el barrio de Micro centro. A la plaza de Mayo esta la casa rosada desde donde Evita Perón se dirigió al pueblo argentino. Hoy en día están las oficinas de la presidenta Cristina Fernández de Kirchner. El color salmón dicen que es fruto de la mezcla de sangre de bovino con cal, como símbolo de unión entre el rojo de los federalistas y el blanco de los unitaristas. En la plaza encuentras desde turistas, vagabundos, hombres trajeados hablando por el celular, policías y vendedores ambulantes de garrapiñadas. Para nosotros una pequeña muestra de los que conforman la ciudad, con tantos colores y personalidades diferentes separada solo por una calle. 
Cerca esta la avenida mas ancha del mundo la "9 de Julio" con 20 carriles en circulación, y en el medio el obelisco mas famoso.


Plaza de Mayo

Plaza de Mayo

Catedral Metropolitana

Casa Rosada

Avinguda 9 de julio

Obelisc

Teatre Colón

Llibreria Ateneo

"Puerto Madero" és el barri més luxós de la ciutat, des d'aquest Bs As ha començat a créixer de cara al mar. Separat pel riu de la resta de la ciutat aquí hi havia l'antiga zona portuària. Ara totalment reformada, hi ha imponents habitatges, escoles de privades i oficines. Passejar pels seus carrers amples, lluminosos i tranquils ens ha donat aire fresc, ja que la resta de Bs As hi ha un munt de trànsit i contaminació. 
Ancorada al riu hi ha la fragata Saramiento que mai ha entrat en combat i que ha donat 40 vegades a volta al món (nosaltres tot just iniciem la primera!).

"Puerto Madero" es el barrio mas lujoso de la ciudad, desde este Bs As ha comenzado a crecer de cara al mar. Separado por el rió del resto de la ciudad aquí había la antigua zona portuaria. Ahora totalmente reformada, hay imponentes viviendas, escuelas privadas y oficinas. Pasar por sus calles anchas luminosas y tranquilas nos ha dado aire fresco, ya que el resto de Bs As está abarrotado de tránsito y contaminación.








"San Telmo" és un dels barris més bohemis de Bs As. Els seus carrers estrets, amb terres empedrats, places plenes de terrasses on prendre algo, ballarins de tango, artistes i artesans, ens ha fascinat. Un dels racons que més hem repetit.

"San Telmo" es uno de los barrios mas bohemios de Bs As. En sus calles estrechas, con suelos adoquinados, terrazas llenas de sitios donde beber algo, bailarines de tango, artistas y artesanos, nos ha fascinado. Uno de los rincones que mas hemos repetido.







Mercat de San Telmo

"Alfajores" dolços farcits amb "dulce de leche"

"La Boca", barri on millor no dur la samarreta del River Plate, diuen que si la dus surts literalment amb els peus per davant. Aquí hi ha un ambient molt més obrer, autèntic i amb dificultats. Abans hi vivien els treballadors de les empaquetadores de carn que amb les pintures sobrants de pintar les barques de càrrega van començar a pintar les seves cases de parets d'uralita. Aquest és un dels reclams del barri, "el caminito". Al seu costat hi ha l'estadi de la Bombonera del Boca Juniors (equip on va debutar Maradona).

"La Boca", barrio donde mejor no llevar la camiseta del River Plate, dicen que si la llevas sales literalmente con los pies por delante. Aquí hay un ambiente mucho mas obrero, auténtico y con dificultades. antes vivían los trabajadores de las empaquetadoras de carne que con las pinturas sobrantes de pintar las barcas de carga, empezaron a pintar sus casas de paredes de zinc. Este es uno de los reclamos del barrio, "El Caminito". 
A su lado hay el estadio de la Bombonera del boca juniors (equipo donde debutó Diego Armando Maradona). 


















"Palemro" és el barri de la classe mitja-alta. Murals a les parets, locals d'allò més cool, parcs, semblava que estiguessis passejant pel soho de Londres. En un dels seus restaurants hem tastat el nostre primer asado! Boníssim!!

"Palermo" es uno de los barrios de clase media - alta. Murales en las paredes, locales de lo mas cool, parques, parecía que estuvieras por el soho de Londres. En uno de sus restaurantes hemos probado nuestro primer asado argentino, Rebueno!!!!












A la "Recoleta" hi hem anat a veure un cementiri. Ens ha costat molt decidir si anar-ho a visitar o no, ja que no ho hem fet mai fins ara. Semblava que si no hi anéssim ens deixaríem una cosa important per conèixer, a totes les guies hi surt i tots els viatgers que hem conegut també hi han estat. I quin és el motiu per a què sigui tan concorregut entre els turistes? Doncs per la immensitat dels mausoleus familiars i per allotjar tombes de personatges tan coneguts com Evita Perón.

En la "Recoleta" hemos ido a visitar un cementerio. Nos ha costado mucho decidir si íbamos a verlo o no, ya que no lo haviamos hecho nunca hasta ahora. Parecía que si no fuéramos nos dejaríamos algo importante por conocer, en todas las guías sale y todos los viajeros que hemos conocidos tambien han estado aquí. ¿ Y cual es el motivo para que sea tan concurrido por los turistas de todo el mundo? Pues la inmensidad de sus mausoleos familiares y por alojar tumbas de personajes tan conocidos como Evita Peron.







Buenos Aires ens ha recordat en certs moments a Madrid per l'estil de la seva arquitectura. D'Argentina ja en coneixem la cascada més famosa i la capital, però creiem que el millor està per venir, la seva natura.
Proper post des de la reserva de la Península de Valdés.

Fins aviat!!

Buenos Aires nos nos ha recordado en ciertos momentos a Madrid por el estilo de su arquitectura. De Argentina ya conocemos su catarata mas famosa y la capital, pero creemos que lo mejor esta por venir, su naturaleza en estado salvaje.
Próximo post desde la reserva de la Península de Valdés.

Hasta pronto!!!!

6 comentaris:

  1. Hola nois!!!

    quina gràcia veure'ns a la foto!

    la veritat es que si que vam passar una estona ben xula al bus!

    esperem que estigueu gaudint molt d'Argentina! ja ens explicareu com ho heu fet per anar a la Península Valdés! :p

    Una abraçada ben forta i esperem que continueu gaudint d'aquesta experiència com fins ara! cuideu-vos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura

      Ja veus que esteu fitxades al blog!

      De moment Argetina és increible, esperem que continui així!

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Ei! sempreestà bé començar el viatge a un lloc ben acompanyats, no? Així et sents més com a casa. Per cert, m'ha agradat molt Buenos Aires!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria!!
      Sempre és bo!! La gent és molt amable i és fàcil acabar bebent maté amb algú.
      Una abraçada

      Elimina
  3. Hola macus! Gràcies per continuar obrint aquesta fantàstica finestra i compartint les vostres fotos. Segur que l'Asado estava de muerte!! Ara ja estic tranquil sabent que no us descuideu d'alimentar-vos bé ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja trobavem a faltar els teus comentaris guapo! L'asado estava increible, després del tute que ens vam fer caminant el vam deborar!! No en va quedar gens! jeje
      Una abraçada macu

      Elimina