dissabte, 11 d’octubre del 2014

Entre llacs i muntanyes, entre el Bolsón i Bariloche

Hem marxat del Chaltén, territori de muntanyers però no deixem endarrere els cims, boscos i llacs.

Hemos salido del Chaltén, territorio de montañeros pero no dejamos atrás las cumbres, bosques y lagos.Imagineu-vos un poble molt petit, ubicat en una vall, una carretera que el travessa de llarg, cases de fusta, teulades de zinc, gossos pels carrers, artesans, gauchos amb la seva vestimenta, i les muntanyes ben verdes al costat, doncs així és el Bolsón. Tres dies entre setmana hi ha la fira d'artesans on pots trobar mates, vins de fruites, jerseis, polseres.... tot handmade, molts d'ells són viatgers amb un ritme molt pausat i aquestes fires són el seu sistema de vida, com el cas de l'Emerson, un company de hostel que fa dos anys que està recorrent sud-amèrica venent joies.

Imagínese un pueblo muy pequeño, ubicado en un valle, una carretera que lo atraviesa de largo, casas de madera, tejados de zinc, perros por las calles, artesanos, gauchos con su vestimenta, y las montañas bien verdes al lado, pues así es el Bolsón. Tres días entre semana está la feria de artesanos donde puedes encontrar mates, vinos de frutas, jerseys, pulseras .... todo hecho a mano, muchos de ellos son viajeros con un ritmo muy pausado y estas ferias son su sistema de vida, como el caso del Emerson, un compañero de hostel que lleva dos años recorriendo Sudamérica vendiendo joyas. 

Artesania típica de fusta

Bendito mate


Una passejada de 7 km ens ha dut a la"cabeza del indio", una formació rocosa que el seu perfil recorda una persona, un indi? No ho sé, nosaltres no li hem vist cap ploma! XP, per arribar-hi camines a dalt d'un corriol des d'on tens vistes del rio Azul. El color de l'aigua és d'un blau molt intens, gracies als sediments que porta de les aigües del desgel.

Un paseo de 7 km nos ha llevado a la "cabeza del indio", una formación rocosa que su perfil recuerda una persona, un indio? No sé, nosotros no le hemos visto ninguna pluma! XP, para llegar subes por un sendero desde donde tienes vistas del rio Azul. El color del agua es de un azul muy intenso, debido a los sedimentos que lleva de las aguas del deshielo. 

Sortint del Bolsón hem anat una mica més amunt, cap a Bariloche. Ciutat coneguda per allotjar l'estació d'esquí més gran de sud-amèrica i per estar al costat del Parc Nacional Nahuel Huapi i de la Cordillera de los Andes, quin bon lloc per ubicar-se no?
Molt sovint surten llistes dels millors restaurants, platges, postes de sol.... doncs diuen que la vista des del Cerro de la Concepción hi ha una de les millors vistes 360º del món. Amb aquesta afirmació hem pujat una muntanya per un camí directe i amb fort pendent (el funicular no entra dins el nostre pressupost ;)). El dia no ha acompanyat massa, el cel molt tapat i un fort vent gelat que ens ha entrat per tot arreu, potser és per això que volem deixar la nostra categorització amb interrogant, segur que amb un sol radiant que doni color al paisatge canvia força.

Saliendo del Bolsón hemos ido un poco más arriba, hacia Bariloche. Ciudad conocida por albergar la estación de esquí más grande de Sudamérica y por estar al lado del Parque Nacional Nahuel Huapi y de la Cordillera de los Andes, qué buen sitio para ubicarse no? 

Muy a menudo salen listas de los mejores restaurantes, playas, puestas de sol .... pues dicen que la vista desde el Cerro de la Concepción se encuentra una de las mejores vistas 360º del mundo. Con esta afirmación hemos subido una montaña por un camino directo y con fuerte pendiente (el funicular no entra dentro de nuestro presupuesto;)). El día no ha acompañado demasiado, el cielo muy tapado y un fuerte viento helado que nos ha entrado por todas partes, tal vez es por eso que queremos dejar nuestra catagorització con interrogante, seguro que con un sol radiante que dé color al paisaje cambia bastante


Vista des de el cerro Campanário
Baixant de la muntanya per tornar a Bariloche ens hem dit i perquè no fem dit per tornar? Així ens estalviem uns quartos (no masses) i vivim una altra experiència! 
Dit i fet, ens hem posat al costat de la carretera amb els nostres millors somriures i el dit polze ben amunt, confiant que no tardaríem massa a trobar un cotxe. No havien passat 5 minuts quan un cotxe para i ens diu: Vamos al km 8,5 si quieren los hacercamos hasta allí?. Nosaltres anàvem al km 19,5 (a Bariloche no es parla per carrers sinó per distàncies, ben curiós) però hem acceptat la seva proposta. La conversa normal que es té en aquests casos deu ser sempre la mateixa, d'on ets, el teu nom, què estàs fent... doncs responent a aquestes preguntes hem dit: som d'Equador i Barcelona. Doncs bé, casualitats de la vida el Quique i la Laura (els que ens han recollit) volen venir a viure a Barcelona i aquesta setmana viatgen a l'Equador, just a la fusta no? La coincidència no s'ha acabat en aquest punt, quan els hem preguntat on s'allotjarien a Guayaquil ens ha dit el hostel d'una amiga (el hostel es el RE Bed and Breakfast el millor de la ciutat). Tanta conincidència no podia quedar-se així. Hem acabat a casa seva prenent uns mates i anat de festa amb els seus amics en una festa privada en un moll davant del llac (preciós). Per acomiadar-nos (però no per sempre, ja ens veurem per Barcelona nois!) hem anat a sopar en un local on tenien cervesa artesanal boníssima, mira que no som gens de cervesa però aquesta ens ha encantat (potser per la companyia :)).

Bajando de la montaña para volver a Bariloche nos hemos preguntado porque no hacemos dedo para volver? Así nos ahorramos unos cuartos (no demasiados) y vivimos otra experiencia! 

Dicho y hecho, nos hemos puesto al lado de la carretera con nuestros mejores sonrisas y el dedo pulgar en alto, confiando en que no tardaríamos demasiado en encontrar un coche. No habían pasado 5 minutos cuando un coche para y nos dice: Vamos en el km 8,5 si quieren los llevamos hasta allí?. 

Nosotros íbamos en el km 19,5 (en Bariloche no se habla por calles sino por distancias, curioso) pero hemos aceptado su propuesta. La conversación normal que se tiene en estos casos debe ser siempre la misma, de donde eres, tu nombre, qué estás haciendo ... pues respondiendo a estos preguntas hemos dicho: somos de Ecuador y Barcelona. Pues bien, casualidades de la vida Quique y Laura (los que nos han recogido) quieren venir a vivir a Barcelona y esta semana viajan a Ecuador, justo en la madera no? La coincidencia no ha terminado en este punto, cuando los hemos preguntado donde se alojarían en Guayaquil nos ha dicho el hostel de una gran amiga (el HOSTEL es el RE BED AND BREAKFAST el mejor de la ciudad). Tanta conincidència no podía quedarse así. Hemos acabado en su casa tomando unos mates y fuimos de fiesta con sus amigos en una fiesta privada en un muelle frente al lago (precioso). Para despedirnos (pero no para siempre, ya nos veremos por Barcelona chicos!) Hemos ido a cenar en un local donde tenían cerveza artesanal buenísima, mira que no somos nada de cerveza pero esta nos ha encantado (quizá por la compañía :) ).


Quique, Laura, Iona i jo, molt bona companyia!!


La Patagònia durant molts anys va ser territori on gent de centre Europa es va eradicar a la receca de tranquil·liat i muntanyes. Un d'aquests punts on encara conserva la seva efervesència és la Colònia Suïssa, poblet que enamora, sembla que estiguis passejant per Gruyères però amb un toc argentí, pots trobar tant una fondue de formatge com un choripan.

La Patagonia durante muchos años fue territorio donde gente de centro Europa se erradicar en busca de tranquiliat y montañas. Uno de estos puntos donde aún conserva su esfervesència es la Colonia Suiza, pueblo que enamora, parece que estés paseando por Gruyeres pero con un toque argentino, puedes encontrar tanto una fondue de queso como un choripan. 


El dia següent ens hem llevat amb un sol radiant, i com que ens vam quedar amb les ganes de gaudir de les vistes però amb bona visibilitat hem tornat a pujar una muntanya per veure des de ben amunt la cordillera banyant-se a les aigües dels molts llacs de la zona. Al cim del Cerro Otto ens hem tret aquesta espineta. 

El día siguiente nos hemos levantado con un sol radiante, y como nos quedamos con las ganas de disfrutar de las vistas pero con buena visibilidad hemos vuelto a subir una montaña para ver desde muy arriba la cordillera bañándose en las aguas de los muchos lagos de la zona. En la cima del Cerro Otto nos hemos sacado esta espinita.


Vista des de el cerro Otto


Vola Tomeu vola!!!! i volo!


Proper post..... canvi de país!! Chi, chi, chi.... le, le, le...CHILE!

Próximo post ..... cambio de país !! Chi, chi, chi .... le, le, le ... CHILE!

5 comentaris:

 1. Hey guapos que tal...ya veo que bien..jejeje..perdonar que no diga nada por via movil...pero es que llevo unos dias sin el movil....me alegro que esteis bien y como siempre lo del blogg es espectacular....un fuerte abrazo desde la distancia y seguir disfrutando de estos paisajes hermosos....( lokkiittooo estas mas moreno que yo....jajajaaja)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tranqui samu!! jajaja que fan mas fiel que tenemos!! Gracias loco nos hace muchas ilusión que no sigas!!
   Ya ves aquí en sol pega y me estoy quedando mocachi!

   Elimina
 2. Uau que bonic aquest paisatge! M'encanten aquestes muntanyes!! No us vau animar a fer un vol amb parapent? Deu ser espectacular!!! Un petó des de Manresa macos!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Guapa!! Si realement espectacular!! Vosaltres haguessiu disfrutat molt aquí!
   El parapent ens ha cridat l'atenció però no tenim pasta per tot........
   Una abraçada guapa!!!

   Elimina
 3. Guapooos!!! Molt xulo!!! Apaaaa a disfrutar-hi!!! Muaaaa!

  ResponElimina