divendres, 13 de febrer del 2015

Cap a la selva d'Equador!!

Tal com ja hem comentat en algun post anterior, Equador és un petit país però amb 4 regions molt marcades, totes elles amb una població, flora i fauna molt diferent. Hem fet una escapada cap a la regió de l'orient, on s'allotja la selva amazònica.

Como ya hemos comentado en algún post anterior, Ecuador es un pequeño país pero con 4 regiones muy marcadas, todas ellas con una población, flora y fauna muy diferente. Hemos hecho una escapada hacia la región del oriente, donde se aloja la selva amazónica.

Amb una part de la comunitat

Vam sortir de Guayaquil cap a Tena, la ciutat més gran que es troba a les portes de la selva. Allà ens vam posar en contacte amb un guia (amb el què al 2008 també vam fer una sortida) i després de posar-nos d'acord amb la ruta i preu, ens vam endinsar a l'espessa selva. 

Salimos de Guayaquil hacia Tena, la ciudad más grande que se encuentra a las puertas de la selva. Allí nos pusimos en contacto con un guía (con el que en 2008 también hicimos una salida) y después de ponernos de acuerdo con la ruta y precio, nos adentramos en la espesa selva.

Rio Napo, un alfluent de l'Amazones


Al principi de l'aventura estàvem envoltats de la selva secundària, que és aquella en què encara es pot veure el cel i el terra, és a dir que la vegetació és densa però no excessiva. Allà vam visitar un centre de rescat d'animals, on intenten reintroduir les espècies de nou o bé en el cas que no sigui possible les cuiden en unes instal·lacions àmplies i molt naturals.

Al principio de la aventura estábamos rodeados de la selva secundaria, que es aquella en la que todavía se puede ver el cielo y el suelo, es decir que la vegetación es densa pero no excesiva. Allí visitamos un centro de rescate de animales, donde intentan reintroducir las especies de nuevo o bien en el caso de que no sea posible las cuidan en unas instalaciones amplias y muy naturales.

Camí del centre de rescat


Selva secundària

Si tens set, hi ha lianes que conten aigua potable


Un tigrillo








Després ja a la selva primària, vam fer una mica de camí per arribar en una de les comunitats Huaoranis. En total s'estima que n'hi ha uns 3500 en tot l'Equador. Alguns d'ells es mantenen cent per cent aïllats de la resta del món, d'altres en coneixen l'existència i en alguns casos acudeixen a ell, com per exemple educació, medicina.... Però continuen mantenint vives la seva cultura. Va ser una experiència brutal poder compartir amb ells un matí. Per cert veureu que a les fotos han posat molt bé, doncs volien que els fessim fotos i després els les féssim arribar a través del guia (hi així ha estat).

Luego ya en la selva primaria, hicimos un poco de camino para llegar en una de las comunidades Huaorani. En total se estima que hay unos 3500 en todo el Ecuador. Algunos de ellos se mantienen cien por cien aislados del resto del mundo, otros conocen la existencia y en algunos casos acuden a él, como por ejemplo educación, medicina .... Pero siguen manteniendo vivas su cultura. Fue una experiencia brutal poder compartir con ellos una mañana. Por cierto, veréis que en las fotos han posado muy bien, pues querrían que les hiciésemos fotos y se las hicieramos llegar mediante el guía (y así a sido).

Selva primària




Achote, colorant natural


















Amb la mateixa barba!!! jejeje






I fins aquí la nostra etapa viatgera per l'Equador. La resta dels dies els hem passat amb la família i amics. Però, ja ens hem posat en marxa de nou. Ens veiem al petit paradís de Fiji!!!

Y hasta aquí nuestra etapa viajera por Ecuador. El resto de los días los hemos pasado con la familia y amigos. Pero ya nos hemos puesto en marcha de nuevo. Nos vemos en el pequeño paraíso de Fiji!!!

2 comentaris:

  1. Ah, i predoneu de nou.
    quin pressupost?

    ResponElimina
  2. Perdona pel retard, hem estat un pel desconnectats del món virtual.
    Doncs d'entrada la majoria de guies demanes 100$ per persona i dia, però és un preu molt negociable en funció dels dies i activitat. Nosaltres ho vam treure per la meitat.

    ResponElimina