divendres, 13 de febrer del 2015

Quito i els seus voltants! Anem a la latitud 0º0'0"

Després de molts dies per Guayaquil, ja amb el xip de motxilers una mica abandonat, tornem a agafar les motxiles i marxem 5 dies de ruta pel nord d'Equador.
La primera parada és a Quito, la capital del país i la segona ciutat més poblada, després de Guayaquil. Està ubicada al mig d'una vall de la serralada dels Andes, a una altitud mitja de 2800 msnm.

Después de muchos días para Guayaquil, ya con el chip de mochileros un poco abandonado, volvemos a coger las mochilas y nos vamos 5 días de ruta por el norte de Ecuador.
La primera parada es en Quito, la capital del país y la segunda ciudad más poblada, después de Guayaquil. Está ubicada en medio de un valle de la cordillera de los Andes, a una altitud media de 2800 msnm.


A la meitat del món!!!
Alçant el cap la verge del Panecillo corona la ciutat, des del seu turó, un pot contemplar l'amplitud d'aquesta ciutat tan allargada.

Levantando la cabeza la virgen del Panecillo corona la ciudad, desde su colina, uno puede contemplar la amplitud de esta ciudad tan alargada.


Verge del Panecillo


Doña Letty y Erick




Quito nocturno


Per agafar encara més perspectiva hem pujat al telecadira de la Cruz Loma, que s'enfila fins als 4100 msnm. A dalt de la muntanya es pot caminar, tot xino xano, ja que l'oxigen no ens sobra pas en aquestes alçades, fins als peus del volcà Pichincha. El paisatge de l'altiplà és feréstec, sense gaire vegetació, però les vistes de la serralada són magnifiques! 

Para coger todavía más perspectiva hemos subido al telesilla de la Cruz Loma, que alcanza hasta los 4100 msnm. Arriba de la montaña se puede caminar, todo paso a paso, ya que el oxígeno no nos sobra paso en estas alturas, hasta los pies del volcán Pichincha. El paisaje de la meseta es salvaje, sin mucha vegetación, pero las vistas de la cordillera son magníficas!






Caminat cap al volcà




El centre històric, declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat, és fantàstic. Recórre'l a peu és molt senzill, carrers adoquinats, contrucións colonials amb finestrals de fusta, esglésies a cada cantonada... Molt diferent de Guayaquil, possiblement, la capital de la costa també era així abans del gran incendi que va destruir la seva arquitectura colonial. Com tota capital andina la plaça de Armes és en centre neuràlgic de la ciutat, amb el Carondelet (residència del president de la república) i la Catedral Metropolitana.

El centro histórico, declarado Patrimonio Cultural de la Humanidad, es fantástico. Recorrerlo a pie es muy sencillo, calles adoquinadas, contrucións coloniales con ventanales de madera, iglesias en cada esquina ... Muy diferente de Guayaquil, posiblemente, la capital de la costa también era así antes del gran incendio que destruyó su arquitectura colonial. Como toda capital andina la plaza de Armas es en centro neurálgico de la ciudad, con el Carondelet (residencia del presidente de la república) y la Catedral Metropolitana.








En aquest barri es nota la influència andalusa




Catedral metropolitana


El Carondelet


Plaça de Armas




El Panecillo es veu des de gairebé tota la ciutat






Segurament el punt turístic més visitat de Quito, és la meitat del món, tot i que no es troba en plena ciutat, els pocs quilometres que els separen es fan molt ràpids. Aqui un pot posar un peu a l'hemisferi nord i l'altre al sud.

Seguramente el punto turístico más visitado de Quito, es la mitad del mundo, aunque no se encuentra en plena ciudad, los pocos kilómetros que los separan se hacen muy rápidos. Aquí uno puede poner un pie en el hemisferio norte y el otro al sur.






Aquí estem!!!!


Vistes des de dalt del monument de la meitat del món



Al nord de Quito a ben pocs quilometres hi ha el poble de Mindo. Amb una vegetació completament diferent, més frondosa i humida. En ell es pot endinsar al bosc, creuar el riu amb tarabita (una cistella penjada d'un corriol) i visitar les nombroses cascades que el vorejen.

Al norte de Quito a pocos kilómetros está el pueblo de Mindo. Con una vegetación completamente diferente, más frondosa y húmeda. En él se puede adentrarse en el bosque, cruzar el río con tarabita (una cesta colgada de un sendero) y visitar las numerosas cascadas que lo bordea.


Canvi de paisatge


La tabaria per creuar el riu


Alliiiii vaaaaamoooooss!!!



Més al nord, al capdamunt d'una carretera de muntanya, acompanyada de fantàstics paisatges andins, hi ha el volcà Quilotoa. El seu cràter allotja una llacuna. El color de la seva aigua vaira en funció de la llum i del vent, des de blaus foscos fins a turqueses ben clars.

Más al norte, en lo alto de una carretera de montaña, acompañada de fantásticos paisajes andinos, está el volcán Quilotoa. Su cráter alberga una laguna. El color de su agua vaira en función de la luz y del viento, desde azules oscuros hasta turquesas bien claros.







L'últim pit stop de la la nostra ruta pel nord és Otavalo. Aquesta ciutat és coneguda com la capital del comerç indígena. A part de poder optar a comprar els souvenirs més econòmics del país, és agradable passejar rodejat d'otavalenys amb les vestimentes típiques. A l'Equador no es veu amb tanta freqüència, si ho comparem amb Perú o sobretot Bolívia.

El último pit stop de nuestra ruta por el norte es Otavalo. Esta ciudad es conocida como la capital del comercio indígena. Aparte de poder optar a comprar los souvenirs más económicos del país, es agradable pasear rodeado de otavalenys con las vestimentas típicas. En Ecuador no se ve con tanta frecuencia, si lo comparamos con Perú sobre todo Bolivia.







I fins aquí la nostra curta, però intensa visita per la zona de la sierra d'Equador. A la propera escapada canviem de clima i marxem cap a l'orient, cap a la selva amazònica!

Y hasta aquí nuestra corta, pero intensa visita por la zona de la sierra de Ecuador. En la próxima escapada cambiamos de clima y nos vamos hacia el oriente, hacia la selva amazónica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada