dilluns, 23 de març del 2015

Una altra postal d'Austràlia: great ocean's road

Hi ha paisatges o postals que de seguida que les veus, et condueixen la ment cap a un racó de món. I en aquesta carretera, hi ha un altre dels símbols d'Austràlia. Però com totes les coses bones, l'important no és el final, sinó el camí que es ressegueix fins a assolir-ho. 

Hay paisajes o postales que enseguida que las ves, te conducen la mente hacia un rincón de mundo. Y en esta carretera, hay otro de los símbolos de Australia. Pero como todo lo bueno, lo importante no es el final, sino el camino que se recorre hasta lograrlo.

Per si les mosques!

Hem sortit de Melbourne seguint fil per randa el mapa de Wikicamps, l'aplicació de mòbil que ens farà de mapa, guia d'allotjaments i d'altres punts d'interès per a viatgers amb autòmobil. Aquest cop, no hem llogat una furgo, tan sols passarem una nit a fora, i amb un cotxe petit ens estalviem lloguer i gasolina, tot conta no?
Però tal com anava dient, la great oceans road comença a Torquay i arriba fins a Port Cambell. La B100 passa majoritàriament a tocar de mar, són les típiques corbes on es deuen gravar un munt d'anuncis de cotxe (ens vàrem topar amb un rodatge).
Hi ha diferents al·licients, caminades, cascades, pobles surferos, zones on és fàcil observar coales o cangurs, fars, i com no els 12 apòstols! Nosaltres vam fer la primera parada, després de la reglamentària al punt d'informació, al camp de golf del poble Anglesea. Allà hi viuen un grup de cangurs. Vam baixar del cotxe ben emocionats, seria el nostre primer avistament en estat salvatge d'aquests marsupials. Després de passejar una estona, i només veure pilotes de golf i alguns jugadors, vam preguntar a un recollidor de pilotes, escolta saps on paren els cangurs? Nois esteu de mala sort, ara estan al bosc i no tornaran fins les 19h.... eren les 11 del matí. Bé, esperarem més endavant aquest encontre! 

Hemos salido de Melbourne siguiendo punto por punto el mapa de Wikicamps, la aplicación de móvil que nos hará de mapa, guía de alojamientos y de otros puntos de interés para viajeros con automóviles. Esta vez, no hemos alquilado una furgoneta, tan sólo pasaremos una noche fuera, y con un coche pequeño nos ahorramos alquiler y gasolina, todo cuenta no?
Pero tal como iba diciendo, la Great Ocean Road comienza en Torquay y llega hasta Port Cambell. La B100 pasa mayoritariamente al lado de mar, son las típicas curvas donde se deben grabar un montón de anuncios de coche (nos topámos con un rodaje).
Hay diferentes alicientes, caminatas, cascadas, pueblos surferos, zonas donde es fácil observar koalas o canguros, faros, y como no los 12 apóstoles! Nosotros hicimos la primera parada, tras la reglamentaria en el punto de información, en el campo de golf del pueblo Anglesea. Allí viven un grupo de canguros. Bajamos del coche bien emocionados, sería nuestro primer avista-miento en estado salvaje de estos marsupiales. Después de pasear un rato, y sólo ver pelotas de golf y algunos jugadores, preguntamos a un recogedor de pelotas, escucha sabes donde paran los canguros? Chicos estáis de mala suerte, ahora están en el bosque y no volverán hasta las 19h .... eran las 11 de la mañana. Bueno, esperaremos más adelante este encuentro!La següent parada era per veure coalas!! Creuem els dits! ;) A Kennett River hi ha un bosc d'eucaliptus a tocar de l'aparcament d'autocaravanes. i aquest cop SI!! Allà estàven ben agafats a les branques de les copes dels arbres, dormint, menjant o mirant aquests humans fent-los fotos. També hi havia un grup de lloros esperant que algú els donés menjar.

La siguiente parada era para ver coalas!! Crucemos los dedos! ;) A Kennett River hay un bosque de eucaliptos junto al aparcamiento de auto-caravanas. Y esta vez SI!! Allí estaban bien agarrados a las ramas de las copas de los árboles, durmiendo, comiendo o mirando estos humanos haciéndoles fotos. También había un grupo de loros esperando que alguien les diera comida.


I abans d'anar a buscar lloc per dormir, l'última visita del dia va ser al far Cape Otway. Pel camí, sense esperar-ho vam veure els nostres cangurs!! Estaven en un camp, una mica lluny (la foto no és gens espectacular), però allà eren, atents als nostres passos.
La nit la vàrem passar en un aparcament gratuït a la vora del far. Bona nit!

Y antes de ir a buscar lugar para dormir, la última visita del día fue el faro Cape Otway. Por el camino, sin esperarlo vimos nuestros canguros!! Estaban en un campo, un poco lejos (la foto no es nada espectacular), pero allí estaban, atentos a nuestros pasos.
La noche la pasamos en un aparcamiento gratuito cercano al faro. Buenas noches!

Lluny, lluny! Però són cangurs!!


Un altre ben amagadet

Ens hem llevat amb els primers rajos de sol que entraven per les finestres, de seguida hem donat gas cap a la part més present en l'imaginari de tots plegats. Abans però, hem parat a Gibson steps, el nom prové dels 86 graons tallats directament a la pedra del penya-segat que condueixen a la platja salvatge. El coló Hugh Gibson es va encarregar de mantenir-los, d'aquí el nom.

Nos hemos levantado con los primeros rayos de sol que entraban por las ventanas, enseguida hemos dado gas hacia la parte más presente en el imaginario de todos. Antes, hemos parado a Gibson steps, el nombre proviene de los 86 escalones tallados directamente en la piedra del acantilado que conducen a la playa salvaje. El colono Hugh Gibson se encargó de mantenerlos, de ahí el nombre.

Des de dalt
i des de baix

I ara, sí, anem a la postal dels 12 apòstols! 
Aquest nom no és l'originari, abans de la dècada del 1950, es dia, la truja i els porquets! Què diferent, no? Varen decidir canviar el nom, i el resultat va ser un notable augment de la seva popularitat i el nombre de visites.;)
Un altre detall, és que no hi ha 12 agulles de pedra calcària, sinó 9. El desè es va esfondrar al juliol de 2005.
I per acabar-ho d'adobar, hi ha una erosió a la base de les agulles de 2 cm per any, així que, possiblement i malauradament, els 12 apostols algun dia desapareixeran...

Y ahora, sí, vamos a la postal de los 12 apóstoles!
Este nombre no es el originario, antes de la década de 1950, se decía, la cerda y los cerditos! Qué diferente, no? Decidieron cambiar el nombre, y el resultado fue un notable aumento de su popularidad y el número de visitas .;)
Otro detalle, es que no hay 12 agujas de piedra caliza, sino 9. El décimo se derrumbó en julio de 2005.
Y por si fuera poco, hay una erosión en la base de las agujas de 2 cm por año, así que, posiblemente y desgraciadamente, los 12 apóstoles algún día desaparecerán ...

I fins aquí la ruta, després hem refet el camí per la carretera de l'interior, així canviem de vistes.
A Melbourne hem passat l'última nit amb els nostres amics i l'endemà hem agafat un avió cap a la part més calenta d'aquest gran país!

Y hasta aquí la ruta, luego hemos rehecho el camino por la carretera del interior, así cambiamos de vistas.

En Melbourne hemos pasado la última noche con nuestros amigos y al día siguiente hemos tomado un avión hacia la parte más caliente de este gran país!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada