dissabte, 21 de març del 2015

Conèixer Melbourne amb "melbourians" és encara millor!

Sortint de Sidney hem agafat un bus nocturn que ens portés 890 km al sud oest per arribar fins a Melborune. El trajecte ha anat força bé, tot i que gairebé no recordàvem com era viatjar de nit per carretera, des de SA que no n'agafàvem un de tan llarg! 

Saliendo de Sidney hemos tomado un bus nocturno que nos llevara 890 km al sur oeste para llegar hasta Melborune. El trayecto ha ido bastante bien, aunque casi no recordábamos como era viajar de noche por carretera, desde SA que no cogíamos uno tan largo!

Alex, Sarah, Ian and Camy


A Melbourne ens esperaven la Sarah i l'Alex, una parella molt maca amb la que vam agafar bona sintonia a Fiji i ens han ofert casa seva durant 5 dies. Thanks guys for your lovely company!

En Melbourne nos esperaban Sarah y Alex, una pareja muy linda con la que cojímos buena sintonía en Fiji y nos han ofrecido su casa durante 5 días. Thanks guys for your lovely company!

Sopar català amb autralians i britànics!

With Valiant (cotxe), Alex and Sarah
Melbourne és la capital de l'estat de Victoria, i la segona ciutat més gran de tot Austràlia. Durant uns anys va ser la capital del país, però després d'una llarga disputa amb Sidney per quina devia ser, finalment van arribar a l'acord de donar el títol a Canberra, i així deixar en taules la treva. Al 2011, Melbourne, va ser escollida la millor ciutat per viure-hi, pels baixos nivells de pobresa i per l'alta qualitat de vida. Amb aquests ingredients juntament amb la companyia dels nostres amics, vam arribar amb moltes expectatives.

Melbourne es la capital del estado de Victoria, y la segunda ciudad más grande de todo Australia. Durante unos años fue la capital del país, pero después de una larga disputa con Sidney por cual debía ser, finalmente llegaron al acuerdo de dar el título a Canberra, y así dejar en tablas la tregua. En 2011, Melbourne, fue elegida la mejor ciudad para vivir, por los bajos niveles de pobreza y por la alta calidad de vida. Con estos ingredientes junto con la compañía de nuestros amigos, llegamos con muchas expectativas.

Vistes des de casa nostra per uns dies!

Melborune no té gran atractius turístics com Sidney, però a la vegada és molt semblant, ciutat ampla, amb molts parcs, fàcil de recórrer amb bicicleta, més tranquil·la, un ampli passeig al costat del riu... Vaja que potser també ens hi quedaríem a viure! Ai mare que això ens està agradant massa! jajaja

Melborune no tiene gran atractivos turísticos como Sidney, pero a la vez es muy parecida, ciudad ancha, con muchos parques, fácil de recorrer en bicicleta, más tranquila, un amplio paseo junto al río ... Vaya que quizás también nos quedaríamos a vivir aqui! Ay madre que esto nos está gustando demasiado! jajaja

Docklands

És el barri financer de la ciutat, els grans edificis estan col·locats al llarg del port, al costat de l'estadi de futbol i d'un llarg passeig marítim. Tot i tractar-se d'una àrea de negocis, l'ambient no és gens estressant.

Docklands


Es el barrio financiero de la ciudad, los grandes edificios están colocados a lo largo del puerto, junto al estadio de fútbol y de un largo paseo marítimo. A pesar de tratarse de un área de negocios, el ambiente no es nada estresante.









Melbourne central

Vam recórrer el centre acompanyats d'un parell de bicis i de l'Alex com al nostre guia particular! :). Ja hem dit que Melbourne no té grans atractius turísitcs, però callejear és una molt bona opció per deixar-se sorprendre per la ciutat, sense esperar res a canvi. D'aquesta manera hem trobat des del típic carrer ample ple de botigues de marques internacionals, altres carrerons estrets plens i invadits per taules de cafeteries (diuen que el cafè aquí és boníssim, el tastarem!), fins a un edifici abandonat en el què de nit els sensesotres hi tenen acollida i de dia hi conviuen els grafiters, buscant un tros de paret per redecorar.
Un altre dia per tenir una visió diferent del centre vam agafar el City-Circle Tram, un ferrocarril gratuït.

Melbourne central

Recorrimos el centro acompañados de un par de bicis y de Alex como a nuestro guía particular! :). Ya hemos dicho que Melbourne no tiene grandes atractivos turísticos, pero callejear es una elección ideal para dejarse sorprender por la ciudad, sin esperar nada a cambio. De esta manera hemos encontrado desde la típica calle ancha lleno de tiendas de marcas internacionales, otros callejones estrechos llenos y invadidos por mesas de cafeterías (dicen que el café aquí es buenísimo, el probaremos!), Hasta un edificio abandonado en el que de noche los sintechos tienen acogida y de día conviven los grafiteros, buscando un trozo de pared para redecorar.

Otro día para tener una VISIÓN diferente del centro tomamos el City-Circle Tram, un ferrocarril gratuito.

 










Saint Patriks Cathedral







L'edifici més alt



Parlament de l'estat de Victoria

Tramvía Circle Tram

Yarra river

Yarra és el riu que travessa la ciutat i desemboca al mar. També podem dir que separa Melbourne en dos ambients força diferents. L'un és el centre del que ja hem parlat. L'altre cantó hi ha un munt de parcs, la vila olímpica, i en un dels dies que hi vam ser també hi havia el centre neuràlgic de la festa de la ciutat. És a dir, una fira d'atraccions, moltíssima gent passejant, una competició de salts amb esquí aquàtic... una festa major a l'australiana!
Un dels parcs que val la pena destacar és el Fitzroy Garden, on hi ha la casa del capità Cook, un dels primers fundadors de la ciutat, el qual va traslladar la seva casa d'Anglaterra, pedra per pedra, i la va construir tal qual a Melbourne.

Yarra river

Yarra es el río que atraviesa la ciudad y desemboca en el mar. También podemos decir que separa Melbourne en dos ambientes muy diferentes. El uno es el centro de lo que ya hemos hablado. En el otro lado hay un montón de parques, la villa olímpica, y en uno de los días que estuvimos también estaba el centro neurálgico de la fiesta de la ciudad. Es decir, una feria de atracciones, muchísima gente paseando, una competición de saltos con esquí acuático ... una fiesta mayor a la australiana!

Uno de los parques que vale la pena destacar es el Fitzroy Garden, donde está la casa del capitán Cook, uno de los primeros fundadores de la ciudad, el cual trasladó su casa de Inglaterra, piedra por piedra, y la construyó tal cual en Melbourne.







La casa del capità Cook







Si ho aconsegui veure, hi ha un home saltant amb esquis aqüàtics!






Després d'uns quants dies, vam llogar un cotxe per anar a un parell de dies a resseguir la carretera més coneguda de tot Austràlia. Al proper post ho explicarem!
Fins aviat!

Después de unos cuantos días, alquilamos un coche para ir a un par de días a recorrer la carretera más conocida de todo Australia. En el próximo post lo explicaremos!

Hasta pronto!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada