dijous, 4 de setembre del 2014

Bem-vindo a la cidade maravilhosa do Rio de Janeiro!!!

Rio ha estat la nostra porta d'entrada a Brasil, un dels països més extensos del món.
Tal com vam quedar amb els del hostel ens van fer el transfer des de l'aeroport, des del trajecte en cotxe ja vam poder comprovar la immensitat d'aquesta metròpoli de més de 6 milions d'habitants, el trajecte va durar gairebé dues hores fins a arribar al barri de Copacabana, anys endarrere la zona més pro de la ciutat, avui en dia encara conserva detalls de la seva grandesa.
 
Rio ha estado nuestra puerta de entrada en Brasil, uno de los paises mas extensos del mundo.
Tal y como quedamos con los del hostal nos hicieron el transfer desde el aeropuerto, en el coche ya pudímos comprovar la inmensidad de esta metropoli de mas de 6 millones de habitantes, el trayecto duró casi 2 horas hasta llegar al barrio de Copacabana, años atrás la zona mas chevere de la ciudad, hoy en día aun conserva destellos de su grandeza.


El nostre hostel, petit per fora, però immèns per dins, com un laberint.

El temps a Rio és  bastant canviant així que, aprofitant el cel clar de benvinguda, no ens ho vam pensar dues vegades i vàrem començar per l'estrella de la visita, el Crist Redentor. Ubicat a dalt de la muntanya del Corcovado a 710 metres d'altura, aquesta estatua de 38 m corona la badia de Rio de Janeiro. 
El Crist impressiona però les vistes que es poden veure a nosaltres encara ens van agradar més. Des de dalt tens la possibilitat de fer un cop d'ull a tota la ciutat.

El tiempo en Rio es bastante cambiante asi que, aprovechando que el cielo de bienvenida, no nos lo pensamos dos veces y empezamos visitando a estrella de a ciudad, el Cristo Redentor. Ubicado en la cima del cerro del Corcovado a 710m de altura, está estatua de 38 m corona la bahía de Rio de Janeiro.
El Cristo impresiona pero las vistas que se pueden obtener des de esta altura para nosotros és aún mas linda. 

Tramvia per accedir al cim
Aquí el tenim!!
Vistes del Pan de Azucar
IMPRESIONANT


Nosaltres també fem la foto típica!! Jajaja
Com que el dia encara era clar vam anar cap al barri de Botafogo des d'on volíem pujar al Pan de Azucar, un cop als seus peus a la praia vermelha el cel es va començar a tapar i els núvols van coronar el cim.... així que ens vam quedar sense veure la posta de sol des de dalt. Tot i així vàrem aprofitar la tarda de regal a la platja.

Como que el día aún estaba despejado fuimos al barrio de Botafogo desde donde queríamos subir al Pan de Azucar, una vez en sus pies en la "praia vermelha" el cielo se empezó a tapar y las nuves coronaron su cima... así pues nos quedamos sin ver la puesta de sol desde arriba. Aún así aprovechamos la tarde de regalo en la playa.

Pan de Azucar amb núvols al cim que no paraven de créixer


Praia Vermelha

Un altre dels barris més coneguts de Rio és el de Lapa. Aquí la convivència de les dues Rios es fa molt present, de cop et veus en mig de gratacels força moderns com al girar al següent carrer et topes amb tot cases colonials en força mal estat.
Antigament pel seu aqüeducte hi circulava el bondinho un tramvia que comunicava les zones més alçades. Arrel d'un accident va deixar de funcionar. També vàrem veure la primera catedral "invertida". Ens expliquem: al nostre entendre la majoria d'edificis religiosos són bonics per fora però decebedors per dins. Doncs aquesta catedral metropolitana per fora és bruta i estrambòtica, però per dins sorprèn agradablement (possiblement perquè per fora deixa molt a desitjar). 
Caminant pel barri ens vam apopar a les escadeiras de Salaron un artista local va començar a recobrir de rejoles les escales del seu carrer i mica en mica s'ha convertit un reclam més per a la ciutat. 

Otro de los barrios mas conocidos de Rio es el de Lapa. En el la convivencia de las dos Rios es muy presente, puedes estar delante de un rascacielo y al cruzar la esquina encontrarte con casas coloniales en bastante mal estado.
Antiguamente por su acueducto circulaba el bondinho, un tramvia que comunicaba las zonas altas de la ciudad. A raiz de un accidente dejó de funcionar. También fuimos a la primera catedral "invertida". Nos explicamos: a nuestro entender la mayoría de edicificios religiosos son bonitos por fuero pero decepcionantes por dentro. Pues esta catedral metropolitana por fuera es sucia y estraña, pero por dentro sorprende agradablemente (posiblemente porqué por fuera deja mucho por desear).
Caminado por el barrio nos encontramos las escadeiras de Salaron un artista local que empezó a poner baldosas en las escaleras de su calle y poco a poco se convirtió en un reclamo mas para la ciudad. 

Aqüeducte de Lapa



Això és una catedral
interior de la Catedral


Fent l'animal per l'escadeira de Salaron

...... i continuem!!

Les platges de Rio, com les podem definir... no són el paradís, si aquest l'enteneu amb aigües cristalies, sorra blanca.... però tenen el seu encant. Copacabana i Ipanema són les més conegudes, en elles els dies de sol els carioques aprofiten per torrar-se i els dies de mal temps són un lloc on practicar volei, surf, futbol, running... el culte al cos en aquestes platges està a l'ordre del dia.

Las playas de Rio, como las podemos definir... no son el paraíso, si este lo entendeis con aguas cristalinas, arena blanca..... pero tiene su encanto. Copacabana e Ipanema son las mas conocidas, en ellas los días de sol los cariocas aprovechan para tomar el sol y los días de mal tiempo son un sitio dónde practicar voley, surf, futbol, running... el culto al cuerpo en estas playas esta de moda, chevere, chevere!

Copacabana



Si et descuides el bikini cap problema!
Ipanema


Fins aquí les nostres primeres impressions!

El proper post: FAVELES!

Hasta aqui nuestras primeras impresiones!

El próximo post: FAVELAS!

8 comentaris:

  1. Chupis!!! Guapos!!! M'encanta el post ! Unes fotos meravelloses! Heu començat a gaudir ben aviat!!! Me n'alegro molt! Petonsss!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chepos!! Estem molt contrnts que us hagi agradat! Intentem fer-ho el millor possible, som nous en això, però li estem trobant el gust.
      Petonets

      Elimina
  2. Em declaro fan vostre!!!!! Molt bona feina amb aquest blog. Gaudiu de tot i seguiu amb aquest magnífic reportatge!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajajaja la primera fan!! Ueeee
      Moltes gràcies guapa!

      Elimina
  3. ohhhh..muy xulas las fotos...buenas vistas..muy bueno este blog nois!!!! seguir disfrutando a tope..un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chino!!! Samu!!
      Las vistas son guapas, Rio nos ha encantado, una cuidad acojedora!
      Un abrazo y recuerdos para las princesas!

      Elimina
  4. El primer post i ja el trobo brutal! Si sou capaços de mantenir el ritme em teniu cada tarda mirant el blogggg i queient-me la bava d'enveja (sana). Disfruteu moltíssim!! muaksssss

    pd. Aneu amb compte amb els salts que feu a l'escala de Salaron no us la carragueu!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jordi!! Intentarem no perdre el ritme, tot i que les publicacions aniran acompasades amb el viatge, si ens movem més ràpid més posts!
      JAJAJA les escales van quedar perfectes!! Tal i com les vam trobar!
      Un petó guapo!

      Elimina