diumenge, 30 de novembre del 2014

Llac Titicaca bolivià: tan immens que sembla mar

Pujant de La Paz arribem al nostre últim destí per terres bolivianes, Copacabana, aquest serà el nostre punt d'operacions per explorar el llac Titicaca i l'illa del Sol.

Subiendo de La Paz llegamos a nuestro último destino por tierras bolivianas, Copacabana, este será nuestro punto de operaciones para explorar el lago Titicaca y la isla del Sol.


El centre neuràlgic de Copacabana és la platja del llac. Allà hi ha una filera de restaurants, el port dels pescadors de truites, i tot d'andròmines per gaudir del seu "mar", motos d'aigua, patinets a pedals i barques.
Un parell de dies els hem dedicat, per un cantó a preparar la nostra ruta pel següent destí, Perú i a gaudir dels plats de truita que preparen per quatre rals. Com sempre el full de ruta consta amb un esbós dels principals punts a conèixer i d'altres que anirem triant on road.

El centro neurálgico de Copacabana es la playa del lago. Allí hay una hilera de restaurantes, el puerto de los pescadores de truchas, y todo de trastos para disfrutar de su "mar", motos de agua, patienets a pedales y barcas.

Un par de días los hemos dedicado, por un lado preparar nuestra ruta por el siguiente destino, Perú, y disfrutar de los platos de tortilla que preparan para cuatro reales. Como siempre la hoja de ruta consta con un esbozo de los principales puntos a conocer y otros que iremos eligiendo on road.

 
El llac Titicaca és el llac navegable de major altitud del planeta. És tan gran que la vista arriba a l'horitzó, i sinó fos perquè no hi ha onades pensaríem que estem davant d'un mar. Té una extensió de 8562 metres quadrats i una profunditat màxima de 281 m. tot i que varia durant l'època de pluges. És tan gran que en ell hi ha més de 30 illes, algunes d'elles habitades, unes pertanyen al territori peruà i les altres al bolivià. És curiós perquè amb tota la gent que hem parlat ens han dit que ells tenen la part del "titi" i Perú la del "caca". Segur que els peruans ens diran que és a la inversa!! oi, David?!

El lago Titicaca es el laúd navegable de mayor altitud del planeta. Es tan grande que la vista alcanza en el horizonte, y sino fuera porque no hay olas pensaríamos que estamos ante un marzo Tiene una extensión de 8562 metros cuadrados y una profundidad máxima de 281 m. aunque varía durante la época de lluvias. Es tan grande que en él hay más de 30 islas, algunas de ellas habitadas, unas pertenecen al territorio peruano y las otras al boliviano. Es curioso porque con toda la gente que hemos hablado nos han dicho que ellos tienen la parte del "titi" y Perú la del "caca". Seguro que los peruanos nos dirán que es a la inversa !! ¿verdad, David ?!Per conèixer millor el llac i la seva relació amb el poble Inca hem agafat un ferryi cap a l'illa Inti (sol en quechua), hem arribat al port nord i hem caminat fins al sud. D'aquesta manera hem anat veient les restes arqueològiques que hi ha al llarg de l'illa. El punt més important ha estat la roca sagrada, segons els historiadors va ser el punt des d'on Manco Cápac i Mama Ocllo (els reis inques) van sortir per fundar la ciutat de Cusco (la capital inca). El camí ha estat d'unes 3 hores i a part de veure restes inques hem pogut apreciar el paisatge de l'illa que realment val la pena. 

Para conocer mejor el lago y su relación con el pueblo Inca hemos cogido un ferry hacia el en isla Inti (sol en quechua), hemos llegado al puerto norte y hemos caminado hasta el sur. De esta manera hemos ido viendo los restos arqueológicos que hay a lo largo de la isla. El punto más importante ha sido la roca sagrada, según los historiadores fue el punto desde donde Manco Cápac y Mama Ocllo (los reyes incas) salieron para fundar la ciudad de Cusco (la capital inca). El camino ha sido de unas 3 horas y aparte de ver restos incas hemos podido apreciar el paisaje de la isla que realmente vale la pena.
Taula sagrada


Les petjades del sol


La pedra sagrada
Estatues dels primers reis inques
Hem fet nit a la part sud de l'illa i el dia següent ja hem creuat la frontera cap a Perú, al proper post us parlarem del llac Titicaca peruà!

Hemos hecho noche en la parte sur de la isla y el día siguiente ya hemos cruzado la frontera hacia Perú, el próximo post os hablaremos del lago Titicaca peruano!


4 comentaris:

 1. Hola nois!!!!! Ara feia dies que no us llegia, però ja m'he posat el dia!!!!! Molt wais les fotos de les muntanyes de sal i del riu on heu pogut veure cocodrils!!! ���������� Quines fotos més chules que esteu fent! Es especatcular!!!!!! Ara ja esteu a ecuador??? Seguiu gaudint aixi!!! Molts petons!!!!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola guapi!!
   Així ens agrada que no ens perdis el fil!!
   Una abraçada maca

   Elimina
 2. Ohhh! Que guay!!! Aquí si que hauria quedat xuli la.pràctica de submarinisme!!! Jajaja que passeu molt bones festes! Un petooo

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Montse! Aquí si que hagués quedat de conya!! Llàstima que sigui tan lluny!
   Que passis unes molt bones festes!
   Una abraçada!

   Elimina