divendres, 19 de desembre del 2014

Arequipa, la ciutat blanca

Arequipa, més coneguda com la ciutat blanca,  es troba a les faldes dels volcans Misti, Chachani i Pichu Pichu. El seu nucli històric, construït majorment amb sillar, una roca blanca extreta de les pedreres dels volcans,  va ser declarat per la UNESCO Patrimoni Cultural de la Humanitat al 2000.

Arequipa, más conocida como la ciudad blanca, se encuentra en las faldas de los volcanes Misti, Chachani y Pichu Pichu. Su núcleo histórico, construido mayormente con sillar, una roca blanca extraída de las canteras de los volcanes, fue declarado por la UNESCO Patrimonio Cultural de la Humanidad el 2000.Un dels punts a visitar que ens tenia més encuriosits era la mòmia Juanita, conservada al Museu dels Santuaris Andins de la Universitat Catòlica de Santa Maria. Els inques per a complaure o fer peticions als déus solien fer sacrificis a dalt dels cons volcànics (més a prop dels deus). En algunes ocasions es sacrificaven a joves encara innocients. I aquest és el cas de la nena Juanita, conservada perfectament gràcies a la neu del cim.

Uno de los puntos a visitar que nos tenía con más curiosidad era la momia Juanita, conservada en el Museo de los Santuarios Andinos de la Universidad Católica de Santa María. Los incas para complacer o hacer peticiones a los dioses solían hacer sacrificios arriba de los conos volcánicos (más cerca de los dioses). En algunas ocasiones se sacrificaban jóvenes aún inocentes. Y este es el caso de la niña Juanita, conservada perfectamente gracias a la nieve de la cima.

La Juanita
La resta de dies els vam aprofitar recorrent els carrers peatonals empedrats, emmarcats per casones colonials, esglésies i convents. Els mateixos arequipenys presumeixen de la ciutat afirmant que tenen la millor plaça d'Armes de tot Perú.

El resto de días los aprovechamos recorriendo las calles peatonales adoquinadas, enmarcadas por casonas coloniales, iglesias y conventos. Los mismos arequipenys presumen de la ciudad afirmando que tienen la mejor plaza de Armas de todo Perú.

Al barri de Yanahuara es troba un pel més elevat que la resta de la ciutat i és un punt ideal per contemplar les teulades d'Arequipa amb els volcans de fons. Llàstima que el dia que i vam anar el cel no era del tot clar.

En el barrio de Yanahuara se encuentra un poco más elevado que el resto de la ciudad y es un punto ideal para contemplar los tejados de Arequipa con los volcanes de fondo. Lástima que el día que y fuimos el cielo no era del todo claro.La gastronomia peruana està en clar ascens i Arequipa n'és el principal motor. Hem provat el seu plat més famós, el rocoto relleno. Els rocotos són com una espècie de pebrots que els farceixen de carn, verdures i ou, coberts per beixamel i formatge gratinat. Realment molt bons! I la chicha de jara, una beguda fermentada de blat.

La gastronomía peruana está en claro ascenso y Arequipa es el principal motor. Hemos probado su plato más famoso, el rocoto relleno. Los rocotos son como una especie de pimientos que los rellenan de carne, verduras y huevo, cubiertos por bechamel y queso gratinado. Realmente muy buenos! Y la chicha de jara, una bebida fermentada de trigo.

I arran del nostre amic David (peruà arrelat per amor a Catalunya) hem tingut l'oportunitat de poder allotjar-nos a casa del Frank i compartir amb ell estones passejant per la seva ciutat que tant li agrada i ens ha fet gaudir. GRACIAS FRANK POR TU ENORME HOSPITALIDAD!!

Y a raíz de nuestro amigo David (peruano arraigado por amor a Cataluña) hemos tenido la oportunidad de poder alojarnos en casa de Frank y compartir con él ratos paseando por su ciudad que tanto le gusta y nos ha hecho disfrutar. GRACIAS FRANK POR TU ENORME HOSPITALIDAD!!


Sopar de despedida amb el Frank i la Jesica
Des d'Arequipa hem aprofitat per visitar el Cañon del colca, però això serà en una altra entrega! Fins aviat ;)

Desde Arequipa hemos aprovechado para visitar el Cañon del colca, pero eso será en otra entrega! Hasta pronto ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada