dimecres, 31 de desembre del 2014

La capital Inca, Qusqu, Qosqo o Cusco

Va ser la capital de l'antic imperi inca i avui és visitada per les seves restes arqueològiques i per ser el punt de partida per visitar el Machu Picchu. Les llegendes diuen que Manco Cápac juntament amb la seva germana Mama Ocllo van fundar la ciutat en el lloc on el déu del sol "Inti" just després d'una peregrinació iniciada al sud de la Vall Sagrada dels inques.

Fue la capital del antiguo imperio inca y hoy es visitada por sus restos arqueológicos y por ser el punto de partida para visitar el Machu Picchu. Las leyendas dicen que Manco Cápac junto con su hermana Mama Ocllo fundaron la ciudad en el lugar donde el dios del sol "Inti" justo después de una peregrinación iniciada al sur del Valle Sagrado de los incas.




Si veiéssim la ciutat antiga des de l'aire veuríem que té la forma d'un puma. Avui en dia encara es poden veure restes inques envoltades de construccions de l'època colonial. És per tot aquest conjunt d'història que al 1983 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Si viéramos la ciudad antigua desde el aire veríamos que tiene la forma de un puma. Hoy en día aún se pueden ver restos incas rodeadas de construcciones de la época colonial. Es por todo este conjunto de historia que en 1983 fue declarada Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO.





En ells hi hem passat dos dies. El primer una mica convuls, ja que en el bus nocturn ens van obrir la motxilla de mà i robat la càmera de fotos.... Que fills... Ja us podeu imaginar el dia que vàrem passar, emprenyats i fent tràmits amb la policia i l'assegurança.

En ellos hemos pasado dos días. El primero un poco convulso, ya que en el bus nocturno nos abrieron la mochila de mano y robado la cámara de fotos .... Que hijos ... Ya os podéis imaginar el día que pasamos, cabreados y haciendo trámites con la policía y el seguro.

Mare meva!!! Quina varietat!!


Al nostre restaurant de cada dia!! El mercat de San Blas


El segon ja el vàrem dedicar a visitar la ciutat que tan ens ha fascinat. Les seves edificacions molt ben conservades, l'aire colonial, els cusquenys majoritàriament vestits amb roba tradicional i el fet que sabíem que estàvem a pocs dies de visitar el Machu Picchu, han fet que conservem un molt bon record de Cusco, malgrat la mala rebuda. 

El segundo día lo dedicamos a visitar la ciudad que tanto nos ha fascinado. Sus edificaciones muy bien conservadas, el aire colonial, los cusquenys mayoritariamente vestidos con ropa tradicional y el hecho de que sabíamos que estábamos a pocos días de visitar Machu Picchu, han hecho que conservamos un muy buen recuerdo de Cusco, a pesar de la mala recibida.







La plaça d'Armes és preciosa, ens havien parlat molt bé d'ella però veure-la en directe encara és millor. Ens hem assegut en un dels seus bancs i dedicat a sentir el batec de la ciutat.

La plaza de Armas es preciosa, nos habían hablado muy bien de ella pero verla en directo todavía es mejor. Nos hemos sentado en uno de sus bancos y dedicado a sentir el latido de la ciudad.







A la nit a refer la motxilla i a dormir somiant amb el Machu Picchu!

Por la noche a rehacer la mochila ya dormir soñando con el Machu Picchu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada