dimarts, 6 de gener del 2015

Macchu Pichu, la "muntaya vella"

Per fi havia arribat el dia! El moment més esperat de tots els que hem viscut i viurem al Perú, la cirereta del pastís! Buf!!! Ara al recordar les sensacions d'aquell dia, encara se'm posa la "gallina de piel"!

Por fin había llegado el día! El momento más esperado de todos los que hemos vivido y viviremos en Perú, la guinda del pastel! Buf!!! Ahora al recordar las sensaciones de aquel día, aun me pone la "gallina de piel"!

Bonic, no??


Com arribar a Machu Picchu de manera econòmica?

Però anem a pams, anar al Machu Picchu es pot fer de moltes maneres, tot depèn del temps, ganes d'aventura o comoditat, i evidentment dels calés, sobretot d'aquests! Els peruans saben que tot aquell gringo que trepitja la seva terra vol caminar per la ciutadella inca més fotografiada. Així que cal prendre's molt bé el temps de recollir prou informació, per decidir quina és la manera més adaptada, en aquest cas a nosaltres. Per tant, un cop esbrinat el garbuix de dades, vàrem decidir, primerament, comprar les entrades que incolïen el Machu Picchu més el permís per pujar la muntanya Machu Picchu, des d'on es tenen unes bones vistes. D'entrades per pujar fins al Wayna Picchu no en quedaven, cal reservar amb molt temps d'anticipació i com que nosaltres no sabíem en quines dates podríem ser per allà ens ha tocat arriscar-nos, i no trobar-ne.
Després calia trobar la manera d'arribar a Aguascalientes o Poble Machu Picchu, estalviant al màxim. Vàrem decidir anar amb bus fins a Santa Maria, després taxi compartit fins a Santa Teresa, un segon taxi fins a Hidoelèctrica i llavors caminar per les vies del tren fins a Aguascalientes. Tot per 10$ per persona. El trajecte en bus és espectacular en vistes i molt dur en comoditat, doncs les carreteres són immensos ports de muntanya amb unes corbes tancades com mai havíem vist, tant que fins i tot vam acabar un pèl marejats. Això si, la part maca ha estat la Cordiellera dels Andes que en tot moment ens ha acompanyat.

Cómo llegar a Machu Picchu de manera económica?


Pero vayamos por partes, ir al Machu Picchu se puede hacer de muchas maneras, todo depende del tiempo, ganas de aventura o comodidad, y evidentemente los dinero, sobre todo de éste! Los peruanos saben que todo aquel gringo que pisa su tierra quiere caminar por la ciudadela inca más fotografiada. Así que hay que tomarse muy bien el tiempo de recoger suficiente información para decidir cuál es la forma más adaptada, en este caso nosotros. Por tanto, una vez averiguado la marea de datos, decidimos, primeramente, comprar las entradas que incluyan el Machu Picchu más el permiso para subir la montaña Machu Picchu, desde donde se tienen unas buenas vistas. De entradas para subir hasta el Wayna Picchu no quedaban, hay que reservar con mucho tiempo de anticipación y como nosotros no sabíamos en qué fechas podríamos ser por allí nos ha tocado arriesgarnos, y no encontrarlo.
Después había que encontrar la manera de llegar a Aguascalientes o Pueblo Machu Picchu, ahorrando al máximo. Decidimos ir en bus hasta Santa María, después taxi compartido hasta Santa Teresa, un segundo taxi hasta Hidoelèctrica y entonces caminar por las vías del tren hasta Aguascalientes. Todo por 10 $ por persona. El trayecto en bus es espectacular en vistas y muy duro en comodidad, pues las carreteras son inmensos puertos de montaña con unas curvas cerradas como nunca habíamos visto, tanto que incluso terminamos un poco mareados. Eso si, la parte bonita ha sido la Cordiellera los Andes que en todo momento nos ha acompañado.


Tela marinera la carretera!
Caminant cap a Aguascalientes

Visita al Machu Picchu:

Després d'un dia de trasllat hem arribat a Aguascalientes una mica passats per aigua, això són coses que no es poden preveure. A mesura que anàvem caminat al llarg de les vies del tren l'aigua es va anar fent més present. En el nostre imaginari no havíem plantejat visitar Machu Picchu amb l'impermeable posat, però no ho podem pas triar, són coses que passen i no queda més remei que posar bona cara al mal temps.
L'endemà ens vam llevar molt d'hora, el primer que hem fet al sortir del llit ha estat mirar per la finestra, i ..... encara plovia. L'ascens a Machu Picchu finalment el vàrem fer en bus, la nostra intenció era caminant, però entre que no havíem menjat res el dia anterior arrel del mareig del trajecte, que estava plovent a bots i barrals, i que no volíem patir pujant les grans escales costerudes, vam fer declinar el nostre pensament low cost i vàrem pagar el bus fins a la ciutat meravella.
Quan plantegàvem el dia en què visitaríem Machu Picchu el nostre imaginari dibuixava un cel clar amb un sol radiant, però murphi ha donat la clau. Quan hem començat a caminar encara plovia, hi havia una boira que no ens deixava veure més enllà de 5 metres, vaja, no gaire idílic. Però allà estàvem, fent realitat un dels dies més esperats, per tan a aprofitar les hores amb un somriure mullat.

Visita al Machu Picchu:


Después de un día de traslado hemos llegado a Aguascalientes un poco pasados por agua, eso son cosas que no se pueden prever. A medida que íbamos caminado a lo largo de las vías del tren el agua se fue haciendo más presente. En nuestro imaginario no habíamos planteado visitar Machu Picchu con el impermeable puesto, pero no lo podemos elegir, son cosas que pasan y no queda más remedio que poner buena cara al mal tiempo.
Al día siguiente nos levantamos muy temprano, lo primero que hemos hecho al salir de la cama ha sido mirar por la ventana, y ..... aún llovía. El ascenso a Machu Picchu finalmente el hicimos en bus, nuestra intención era caminando, pero entre que no habíamos comido nada el día anterior a raíz del mareo del trayecto, que estaba lloviendo a cántaros, y que no queríamos sufrir subiendo las grandes escaleras empinadas, hicimos declinar nuestro pensamiento low cost y pagamos el bus hasta la ciudad maravilla.
Cuando planeábamos el día en que visitaríamos Machu Picchu nuestro imaginario dibujaba un cielo claro con un sol radiante, pero Murphi ha dado la clave. Cuando hemos empezado a andar todavía llovía, había una niebla que no nos dejaba ver más allá de 5 metros, vaya, no muy idílico. Pero allí estábamos, haciendo realidad uno de los días más esperados, por tanto a aprovechar las horas con una sonrisa mojado.

Els núvols fent-nos la guitza!

El primer que hem fet és pujar a la muntanya Machu Picchu. La inclinació era pronunciada, el terra relliscava i els graons eren d'allò més alts i desiguals. Al cap de poc més d'una hora érem al punt més alt de la vall, des d'on hem esperat tranquil·lament que la climatologia es posés de la nostra part. I aquest cop, la dita popular l'ha clavat, "la paciència és la mare de la ciència". Poc a poc el cel es va obrir deixant-nos veure la majestuositat de la construcció inca. Ara sí, érem conscients d'on estàvem, l'emoció ens ha començat a córrer per les venes i l'ansietat de fer fotos cada dos per tres també!! jeje


Lo primero que hemos hecho es subir a la montaña Machu Picchu. La inclinación era pronunciada, el suelo resbalaba y los escalones eran de lo más altos y desiguales. Al cabo de poco más de una hora estábamos en el punto más alto del valle, desde donde hemos esperado tranquilamente que la climatología se pusiera de nuestra parte. Y esta vez, el dicho popular lo ha clavado, "la paciencia es la madre de la ciencia". Poco a poco el cielo se abrió dejándonos ver la majestuosidad de la construcción inca. Ahora sí, éramos conscientes de donde estábamos, la emoción nos ha empezado a correr por las venas y la ansiedad de hacer fotos cada dos por tres también !! jeje


Puja, que puja!


Al cim!

Després de molt esperar, la boira s'aixeca, la pluja fa una pausa i arriba la recompensa!

Des de gairebé dalt la muntanya

La resta del dia l'hem dedicat a passejar per la ciutadella, per contemplar cada racó, i per intentar imaginar-nos com devia ser quan estava habitada? Per què va desaparèixer aquesta cultura tan forta? Com es devien sentir els primers aventurers que el van descobrir?

El resto del día lo hemos dedicado a pasear por la ciudadela, para contemplar cada rincón, y para intentar imaginar cómo fue cuando estaba habitada? ¿Por qué desapareció esta cultura tan fuerte? Como se debían sentir los primeros aventureros que lo descubrieron?
La pluja ha tornat i m'ha aixefat contra aquestes pedres tan ben tallades!


Altar principal

Llama que llama!

Des de l'altar es veu el poble l'atre costat, i al mig la plaça sagrada


Fins sempre Macchu PicchuMarxem de Machu Picchu amb les piles carregades de la màgia que traspua quan un trepitja els seus carrers.

Nos vamos de Machu Picchu con las pilas cargadas de la magia que trasciende cuando uno pisa sus calles.

2 comentaris:

  1. Increible titicaca i machu pichu!!! I el canó de colca també!! Quines fotos!! Molt wai nois!!!!! A disfrutar del temps amb la familia ! Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Isa!! I tan!! Sud-amèrica és preciosa! Gràcies Isa, sempre fa il·lusió rebre missatges des de tan lluny! Muuuuaaaaaa

      Elimina