dilluns, 2 de març del 2015

Cap al sud: de Dunedin a Ivercargill

Com ja va essent costum, arribem al lloc de destí de nit, preferim llevar-nos i no haver de tocar el cotxe i així estar a punt per conèixer món des de que surt el sol! XP Així doncs estem a la Península Otago, a l'extrem sud de NZ, des d'aqui recorrerem tot el sud fins arribar a Ivercargill. Però millor serà posar el fil a l'agulla i anar a pams.

Como ya va siendo costumbre, llegamos al lugar de destino de noche, preferimos quitarnos y no tener que tocar el coche y así estar a punto para conocer mundo desde que sale el sol! XP Así pues estamos en la Península Otago, en el extremo sur de NZ, desde aquí recorreremos todo el sur hasta llegar a Ivercargill. Pero mejor será poner manos a la obra e ir por partes.


Beeeeeeeeeeh!


La península Otago es poden veure pinguins, lleons marins, casetes a la vora del mar, albatros i un munt de paisatges ben acollidors. Hem seguit la carretera fins el punt més llunyà amb l'esperança de veure els curiosos pinguins de cara groga. Ens havien dit que hi calia anar ben d'hora o ben tard, ja que és l'hora que van  o tornen del mar cap als nius on estan covant els pollets. Així que a les 7 del matí estaven allà esperant que obrissin el centre per visitar-los. Per fer temps hem passejat pels camins oberts que ens han conduit fins a uns miradors on es veuen els penyasegats amb els alabtros descansant. Sabiem que els albatros enren molt grans, però avui hem après que són els ocells marins més grans quan tenen les ales obertes. Llàstima que amb la càmera no podem fer un bon zoom per veure'ls d'aprop.
Un cop han obert el centre de visita dels pinguins, ens comenten que avui només es podran veure al capvespre, i el preu era carot... vaja.... què fem? Ens esperem o què? Com que tampoc ens sobren els dies i ens han comentat que hi ha altres punts on es poden veure, provarem sort més endavant.

La península Otago se pueden ver pingüinos, leones marinos, casetas en la orilla del mar, albatros y un montón de paisajes bien acogedores. Hemos seguido la carretera hasta el punto más lejano con la esperanza de ver los curiosos pingüinos de cara amarilla. Nos habían dicho que había que ir temprano o bien tarde, ya que es la hora que o vuelven del mar hacia los nidos donde están incubando los polluelos. Así que a las 7 de la mañana estaban allí esperando que abrieran el centro para visitarlos. Para hacer tiempo hemos paseado por los caminos abiertos que nos han conducido hasta unos miradores donde se ven los acantilados con los alabtros descansando. Sabíamos que los albatros Enrens muy grandes, pero hoy hemos aprendido que son las aves marinas más grandes cuando tienen las alas abiertas. Lástima que con la cámara no podemos hacer un buen zoom para verlos de cerca.
Una vez han abierto el centro de visita de los pingüinos, nos comentan que hoy sólo se podrán ver en el atardecer, y el precio era Carot ... vaya .... qué hacemos? Nos esperamos o qué? Como tampoco nos sobran los días y nos han comentado que hay otros puntos donde se pueden ver, probaremos suerte más adelante.
Enfilem el cotxe i seguim la carretera fins arribar a Dunedin, una de les ciutats més importants de tot el sud. És el primer contacte que tenim amb una ciutat de NZ, la resta han estat poblets molt petitons. Ens ha semblat d'allò més neta, ordenada, espaiosa, amb un centre històric molt ben conservat i amb una estació de trens que comparada amb la Renfe de Manresa, no hi ha color!!

Enfilamos el coche y seguimos la carretera hasta llegar a Dunedin, una de las ciudades más importantes de todo el sur. Es el primer contacto que tenemos con una ciudad de NZ, el resto han sido pueblos muy pequeños. Nos ha parecido de lo más limpia, ordenada, espaciosa, con un centro histórico muy bien conservado y con una estación de trenes que comparada con la Renfe de Manresa, no hay color!!
La carretera seguia per una zona que es diu The Catlins. En tot moment els paisatges que ens han acompanyat han estat fantàstics, prats verds, muntanyes i la costa escarpada. Aquí hem anat parant en diferents punts. El primer és, Nugget Point, un far ubicat en una zona rocallosa on lleons marins i albatros i tenen la casa. En una platja del costat hi ha una colònia de pinguins. Hem estat una bona estona esperant veure'ls, però res de res.... Quina peneta, ens feia molta il·lusió veure'ls però avui no han aparegut. No tot es pot tenir ;) Avui no teniem zona d'acampada gratuïta a la vora, per tan hem hagut de buscar un racó amagadet, i ens ha resultat ben acollidor, no? Com ho veieu? A la vora d'un llac, acomapanyats pels ocells que menjaven les petxines que quedaven descobertes quan la marea baixava (estrany, però en aquest llac hi havia marea).

La carretera seguía por una zona que se llama The Catlins. En todo momento los paisajes que nos han acompañado han sido fantásticos, prados verdes, montañas y la costa escarpada. Aquí hemos ido parando en diferentes puntos. El primero es, Nugget Point, un faro ubicado en una zona rocosa donde leones marinos y albatros y tienen la casa. En una playa del lado hay una colonia de pingüinos. Hemos estado un buen rato esperando verlos, pero nada de nada .... Qué penita, nos hacía mucha ilusión verlos pero hoy no han aparecido. No todo se puede tener;) Hoy no teníamos zona de acampada gratuita en el borde, por tanto hemos tenido que buscar un rincón escondidos, y nos ha resultado muy acogedor, no? Como lo veis? Al borde de un lago, acomapañados los pájaros que comían las conchas que quedaban descubiertas cuando la marea bajaba (extraño, pero en este lago había marea).la colònia de pingüins, sense ells
Les petites taques grises són lleons marinsbon lloc per dormir, no?
i la posta de sol encara millor

De bon matí, continuem la ruta per The Catlins, els paratges avui són més rurals, la carretera va serpentejant, trams de camps amb d'atres de mar. Al voltant anem canviant, ara un ramat d'ovelles, ara un de vaques, ara un altre cop ovelles, i de tan en tan algun de cervols. La primera parada d'avui ha estat a Cathedral cave. Unes coves arran de mar que en mare baixa es poden recórrer sense cap complicació. Pel nom ens imaginaven que debien ser força grans però en directe ens han sorprès. Es van crear fa 160 milions d'anys en l'època Juràssica. Les dues entrades es comuniquen per un camí de 150 metres.

Por la mañana, continuamos la ruta por The Catlins, los parajes hoy son más rurales, la carretera serpenteante, tramos de campos con otras de mar. Alrededor vamos cambiando, ahora un rebaño de ovejas, ahora un de vacas, ahora de nuevo ovejas, y de vez en cuando algún de ciervos. La primera parada de hoy ha sido en Cathedral cave. Unas cuevas junto al mar que madre baja se pueden recorrer sin ninguna complicación. Por el nombre nos imaginaban que debían ser bastante grandes pero en directo nos han sorprendido. Se crearon hace 160 millones de años en la época jurásica. Las dos entradas se comunican por un camino de 150 metros.


Jugant amb la foscor


aaah!! jajjaja


The next stop és al punt més al sud de tot NZ, Slope Point. Ara si que estem lluny de casa!!

The next stop es el punto más al sur de todo NZ, Slope Point. Ahora si que estamos lejos de casa !!
I aquestes en són les vistes


Ben a prop hi ha el far de Waipapa Point, és un far com l'altre però amb la peculiaritat és que l'accés a la platja és molt fàcil, i el principal reclam de la platja és una colònia de lleons marins. Ens hem passat un munt de temps contemplant-los i fent mil i una fotos.

Muy cerca está el faro de Waipapa Point, es un faro como el otro pero con la peculiaridad es que el acceso a la playa es muy fácil, y el principal reclamo de la playa es una colonia de leones marinos. Nos hemos pasado un montón de tiempo contemplando y haciendo mil y una fotos.


Quines pedazo d'algues que arrossega el mar!
I el punt final a la nostra ruta pel sud és a la ciutat de Ivercargill, la ciutat no té gaire atractiu, i per nosaltres s'ha convertit en un punt per carregar benzina i per fer-nos una dutxa d'aigua calenta per 1$! Axiò si que ho tenen ben montat de cara el turisme backpacker!
Al poper post, inici de la costa oest, una de les més visitades de tota l'illa, perquè serà?

Y el punto final a nuestra ruta por el sur está en la ciudad de Ivercargill, la ciudad no tiene mucho atractivo, y por nosotros se ha convertido en un punto para cargar gasolina y para hacernos una ducha de agua caliente por 1 $! Axio si que lo tienen bien montado de cara al turismo backpacker!

Al popero post, inicio de la costa oeste, una de las más visitadas de toda la isla, porque será

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada