dijous, 19 de març del 2015

Sidney, una ciutat on ens quedaríema viure!

Ja estem a Austràlia!! Cosa que significa dues coses, una que l'Erick compleix un dels seus somnis, i segona que estem en l'últim país d'aquest viatge..... oooh! Així que pensem viure'l, si pot ser, encara més intensament. Però anem a explicar la història des del principi.

Ya estamos en Australia !! Lo que significa dos cosas, una que Erick cumple uno de sus sueños, y segundo que estamos en el último país de este viaje ..... oooh! Así que pensamos vivirlo, a ser posible, aún más intensamente. Pero vamos a contar la historia desde el principio.Alhora d'entrar a Austràlia anàvem una mica acongojados, si mai heu vist el programa de les duanes del món ja sabreu perquè. Teníem el visat, el passaport amb més de 6 mesos abans de caducar-se, un document que acreditava els diners necessaris per viatjar, reserva del primer allotjament, i un vol de sortida del país. També vam declarar tot el que portàvem que era d'origen animal, com per exemple calçat utilitzat en la natura, llaunes de conserves, petxines, pedres, algun element de fusta.... El primer pas era segellar l'entrada al país, hi havia una cua eterna, semblava que tots els vols de l'estranger havien arribat a la mateixa hora, vam estar una mica més d'una hora esperant el nostre torn. Quan va arribar, no ens van demanar res, van comprovar la visa i pam, segell estampat. Bé, una fase superada. Ara anem cap a la cua de declaració de la aduana. Ens imaginàvem que mirarien de dalt a baix la nostra maleta, però l'home que ens va tocar, va voler posar en pràctica el seu espanyol i després de 10 minuts ens va deixar entrar sense cap problema. Ospa i mira que anàvem advertits per d'altres viatgers que ens ho mirarien tot amb lupa! 
Així que podem dir: Ja estem oficialment a Austràlia!!

Asimismo de entrar en Australia íbamos un poco acongojados, si alguna vez has visto el programa de las aduanas del mundo ya sabréis porqué. Teníamos el visado, el pasaporte con más de 6 meses antes de caducar, un documento que acreditaba el dinero necesario para viajar, reserva del primer alojamiento, y un vuelo de salida del país. También declaramos todo lo que llevábamos que era de origen animal, como por ejemplo calzado utilizado en la naturaleza, latas de conservas, conchas, piedras, algún elemento de madera .... El primer paso era sellar la entrada en el país, había una cola eterna, parecía que todos los vuelos del extranjero habían llegado a la misma hora, estuvimos un poco más de una hora esperando nuestro turno. Cuando llegó, no nos pidieron nada, comprobaron la visa y pam, sello estampado. Bueno, una fase superada. Ahora vamos hacia la cola de declaración de la aduana. Nos imaginábamos que mirarían de arriba abajo nuestra maleta, pero el hombre que nos tocó, quiso poner en práctica su español y después de 10 minutos nos dejó entrar sin ningún problema. Ups y mira que íbamos advertidos por otros viajeros que nos lo mirarían todo con lupa!

Así que podemos decir: Ya estamos oficialmente en Australia !!


Sidney és una ciutat que ens ha enamorat, ens hi quedaríem  una bona temporada. Té forces atractius turístics, però deixar-se perdre i viure la ciutat és el millor. 

Sidney es una ciudad que nos ha enamorado, nos quedaríamos una buena temporada. Tiene bastantes atractivos turísticos, pero dejarse perder y vivir la ciudad es el mejor.

Darling Harbour, port de Sidney

El port de Sidney està catalogat com un dels més bonics de tot el món. Quan vam arribar no ens vam poder resistir i vam anar de pet cap allà. Estem allotjats al barri de Kings Kross, i caminant cap a l'Opera House hi tenim 30 minuts. Per arribar-hi hem creuat els jardins botànics, i hem sortit a la badia de Sidney, i de cop sortint d'una corba..... L'Opera House, l'emblema d'una ciutat, al seu darrere el Harbour Bridge i a l'esquerra l'skyline de Sidney. Una postal de meravella que mai sortirà de la nostra retina!
Cada dia hem destinat una bona estona a caminar pel port, ens agrada tant de dia com de nit, del dret o del revers!
Per tenir una perspectiva des del mar hem agafat el ferri públic que va fins a Manly, també es pot pujar en un dels vaixells turístics, però valen el doble i gairebé fan el mateix recorregut. El ferri de tornada l'hem agafat de nit per poder veure l'arribada amb totes les llums obertes, val molt la pena!

Darling Harbour, puerto de Sidney

El puerto de Sidney está catalogado como uno de los más bonitos de todo el mundo. Cuando llegamos no nos pudimos resistir y fuimos directos para allá. Estamos alojados en el barrio de Kings Kross, y caminando hacia la Opera House tenemos 30 minutos. Para llegar hemos cruzado los jardines botánicos, y hemos salido a la bahía de Sidney, y de golpe saliendo de una curva ..... La Opera House, el emblema de una ciudad, detrás el Harbour Bridge ya la izquierda el skyline de Sidney. Una postal de maravilla que nunca saldrá de nuestra retina!
Cada día hemos destinado un buen rato a caminar por el puerto, nos gusta tanto de día como de noche, del derecho o del reverso!
Para tener una perspectiva desde el mar hemos cogido el ferry público que va hasta Manly, también se puede subir en uno de los barcos turísticos, pero valen el doble y casi hacen el mismo recorrido. El ferry de vuelta lo hemos cogido de noche para poder ver la llegada con todas las luces abiertas, vale la pena!
The Rocks, on es va fundar la ciutat

Els primers colons britànics es van establir en aquesta zona, és des d'on va créixer Sidney. Els edificis són més vells, carrers més estrets, algunes fàbriques velles rehabilitades en moderns restaurants i botiges, però l'essència de petit barri creiem que no l'ha perdut. Passejar pels seus carrers sense mapa és el millor. Des d'aquí es té accés al pont de Harbour Bridge, tan en cotxe com a peu. Nosaltres l'hem travessat juntament amb un munt de runners.

The Rocks, donde se fundó la ciudad


Los primeros colonos británicos se establecieron en esta zona, es desde donde creció Sidney. Los edificios son más viejos, calles más estrechas, algunas fábricas viejas rehabilitadas en modernos restaurantes y tiendas, pero la esencia de pequeño barrio creemos que no la ha perdido. Pasear por sus calles sin mapa es el mejor. Desde aquí se tiene acceso al puente de Harbour Bridge, tanto en coche como a pie. Nosotros la hemos atravesado junto con un montón de runners.
Chinatown, no pot faltar aquest barri com tota gran ciutat

Al voltant del carrer ple de llums i cartells xinesos, hi ha la resta del barri, que es podria tractar de qualsevol altre indret de la ciutat, carrers i comerços anglosaxons. Els ciutadans d'origen asiàtic representen el 17% de tota la població d'Austràlia. Una bona cosa que es pot fer és passejar pel seu mercat. Parades de fuita, verdures, peix, car, condiments orientals i souvniers molt bé de preu, si es vol comprar algun record, estalviant alguns dollars, millor aquí i no als comerços convencionals.

Chinatown, no puede faltar este barrio como toda gran ciudad


Alrededor de la calle lleno de luces y carteles chinos, está el resto del barrio, que podría tratarse de cualquier otro lugar de la ciudad, calles y comercios anglosajones. Los ciudadanos de origen asiático representan el 17% de toda la población de Australia. Una buena cosa que se puede hacer es pasear por su mercado. Paradas de escape, verduras, pescado, caro, condimentos orientales y souvniers muy bien de precio, si se quiere comprar algún recuerdo, ahorrando algunos dollars, mejor aquí y no en los comercios convencionales.
Circular Quay, la zona més moderna

Cap aquí la ciutat està creixent, encara hi ha algunes grues construint la nova zona de moda de Sideny. Al voltant hi ha el centre financer, edificis alts, homes de camises blaves, dones de vestit, que aprofiten l'hora de dinar per menjar al sota el sol del parc juntament amb nosaltres.
Es poden visitar el museu de cera, el marítim, el zoo, l'aquari i una mica més allunyat el mercat de peix. Nosaltres vam anar cap al mercat, peix fresc reposant sobre gel esmicolat i unes peixeres on tenien crancs i petxines d'una mida extraordinària. A fora del mercat, a part dels treballadors, clients i turistes fent el xafarder com nosaltres hi ha un munt de gavines i un pelicà esperant les restes del peix, aquests si que es posen les botes cada dia!

Circular Quay, la zona más moderna

Aquí la ciudad está creciendo, aunque hay algunas grúas construyendo la nueva zona de moda de Sideny. Alrededor está el centro financiero, edificios altos, hombres de camisas azules, mujeres de vestido, que aprovechan la hora de  la comida para comer bajo el sol del parque junto con nosotros.

Se pueden visitar el museo de cera, el marítimo, el zoo, el acuario y un poco más alejado el mercado de pescado. Nosotros fuimos hacia el mercado, pescado fresco reposando sobre hielo desmenuzado y unas peceras donde tenían cangrejos y conchas de un tamaño extraordinario. Fuera del mercado, aparte de los trabajadores, clientes y turistas haciendo el curioso, como nosotros, hay un montón de gaviotas y un pelícano esperando los restos del pescado, estos si que se ponen las botas cada día!

Bondai, la platja dels surfers i les onades

A 40 minuts en autobús públic hi ha el poble de Bondai amb la platja per excel·lència dels amants del surf. Tot i ser estiu la temperatura del mar és força baixa, a l'aigua només hi ha els surfistes que esperen les grans onades. Tampoc teníem intenció de banyar-nos al mar, ja que amb la fauna que hi habita, taurons i meduses assassines, millor no jugar-se la vida. Als laterals de la platja tenen unes piscines naturals per aquells que es vulguin refrescar sense la companyia d'altres éssers no humans. 
Al cel sempre hi havia un helicòpter donant voltes, pensàvem que era un vol turístic, però de cop va sonar una alarma i els socorristes van anunciar pel megàfon que prohibien el bany ja que hi havia un tauró, ara entenem perquè serveixen els helicòpters. Mare meva!! Si que és real això!!! 

Bondai, la playa de los surfers y las olas


A 40 minutos en autobús público está el pueblo de Bondai, con la playa por excelencia de los amantes del surf. A pesar de ser verano la temperatura del mar es bastante baja, en el agua sólo están los surfistas que esperan las grandes olas. Tampoco teníamos intención de bañarnos en el mar, ya que con la fauna que habita, tiburones y medusas asesinas, mejor no jugarse la vida. En los laterales de la playa tienen unas piscinas naturales para aquellos que se quieran refrescar sin la compañía de otros seres no humanos. 
En el cielo siempre había un helicóptero dando vueltas, pensábamos que era un vuelo turístico, pero de repente sonó una alarma y los socorristas anunciaron por megáfono que prohibían el baño ya que había un tiburón, ahora entendemos porque sirven los helicópteros. Madre mía !! Si que es real eso!!!
City center: parcs i edificis

El centre de Sideny és el que un s'imagina en una gran ciutat, carrers amples, edificis alts, esglésies i comerços. Austràlia és un dels països de món amb menor densitat, tenen molt d'espai lliure i la ciutat està farcida de zones verdes.
Si un vol estalviar-se la caminada hi ha un bus gratuït que contínuament puja i baixa. Però fer cames no està malament, hem pogut conèixer la ciutat sempre a peu.

City center: parques y edificios

El centro de Sideny es lo que uno se imagina en una gran ciudad, calles anchas, edificios altos, iglesias y comercios. Australia es uno de los países de mundo con menor densidad, tienen mucho espacio libre y la ciudad está llena de zonas verdes.

Si uno quiere ahorrarse la caminata hay un bus gratuito que continuamente sube y baja. Pero hacer piernas no está mal, hemos podido conocer la ciudad siempre a pie.Marxem enamorats de Sidney, aquests 5 dies han estat FANTÀSTICS!. Agafem un bus nocturn per anar 1200 km cap al sud-oest, a Melbourne, on ens esperen uns amics que vam fer a Fiji.

Nos vamos enamorados de Sidney, estos 5 días han sido FANTÁSTICOS !. Tomamos un bus nocturno para ir 1200 km hacia el suroeste, en Melbourne, donde nos esperan unos amigos que hicimos en Fij.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada