dimarts, 10 de març del 2015

Porta d'entrada i sortida, Christchurch, adéu NZ

L'últim matí abans de tornar la furgo, el vam passar a Christchuch. De seguida ens vam adonar que no era una ciutat "normal". Ja sabíem que aquest país té una història recent, doncs amb l'arribada dels britànics es va canviar la fisionomia del que era fins aleshores, la terra dels moais. Però, tot i així tampoc queda gaire rastre de les primeres edificacions angleses. I per què tot plegat?

La última mañana antes de devolver la furgo, la pasamos en Christchuch. Enseguida nos dimos cuenta de que no era una ciudad "normal". Ya sabíamos que este país tiene una historia reciente, pues con el llegada de los británicos se cambió la fisionomía de lo que era hasta entonces, la tierra de los moais. Pero, aún así tampoco queda mucho rastro de las primeras edificaciones inglesas. Y por qué todo esto?



Els desastres que han eliminat la història de la ciutat van començar al 1947 amb el pitjor incendi de Nova Zelanda, on van morir 41 persones i on es va destruir gran part del centre. El 4 de setembre del 2010 i al 22 de febrer de 2011 van haver-hi dos grans terratrèmols que van acabar d'esfondrar la ciutat. Amb aquest panorama el que ens hem trobat al passejar pels seus carrers, és un munt de grues i construccions, edificis nous, una ciutat verda, ecològica, moderna, les restes d'esglésies en reconstrucció... Difícil d'explicar, a la vegada era agradable, ja que la "nova" ciutat (sota el nostre humil parer) és molt acollidora.

Los desastres que han eliminado la historia de la ciudad comenzaron en 1947 con el peor incendio de Nueva Zelanda, donde murieron 41 personas y donde se destruyó gran parte del centro. El 4 de septiembre de 2010 y el 22 de febrero de 2011 hubo dos grandes terremotos que acabaron de derrumbar la ciudad. Con este panorama el que nos encontramos al pasear por sus calles, son muchas grúas y construcciones, edificios nuevos, una ciudad verde, ecológica, moderna, los restos de iglesias en reconstrucción ... Difícil de explicar, a la vez era agradable, ya que la "nueva" ciudad (bajo nuestro humilde opinión) es muy acogedora.







Reconstruint la catedral


Un jardi cobrint les parets i teulada




Al fons l'església a mig recontruir








Un bus turístic visitant les obres


L'Ajuntament




Que no faltin els parcs!


Tot i així tampoc li haguéssim dedicat més temps perquè tampoc hi ha molt a fer. A la tarda vam entregar la nostra "casa" d'aquests últims dies. La mateixa empresa ens va dur cap a l'aeroport, on hem agafat l'avió cap al nostre últim destí d'aquest somni, AUSTRÀLIA!

Aún así tampoco le hubiéramos dedicado más tiempo porque tampoco hay mucho que hacer. Por la tarde entregamos nuestra "casa" de los últimos días. La misma empresa nos llevó hacia el aeropuerto, donde hemos cogido el avión hacia nuestro último destino de este sueño, AUSTRALIA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada