dimecres, 4 de març del 2015

Terra de gel: Fox I Fran Josef

Després de conduir força, hem arribat a la terra dels glaciars. Nz és muntanya en estat pur i avui veurem dues llengües de gel separades per només 25 km. 

Después de conducir bastantes km, hemos llegado a la tierra de los glaciares. Nz es montaña en estado puro y hoy veremos dos lenguas de hielo separadas por sólo 25 km.






Primer vam visitar el Fox, aquest s'exten al llarg de 13 km i esta situat a tan sols 300 msnm. Per la carretera que  li dóna accés hi ha tot de cartells que van indicant on arribava el glaciar en diferents segles. Un cop situats, varem fer dues caminades, la primera travessava el riu del desgel i s'endinsava en el bosc del voltant. I la segona és la que et portava a uns 20 m del gel. 

Primero visitamos el Fox, este se extiende a lo largo de 13 km y está situado a 300 msnm. Por la carretera que le da acceso hay todo de carteles que van indicando dónde llegaba el glaciar en diferentes siglos. Una vez situados, hicimos dos caminatas, la primera atravesaba el río del deshielo y se adentraba en el bosque de los alrededores. Y la segunda es la que te llevaba a unos 20 m del glaciar.












El Fran Josef té una llargada de 12 km i també està a 300 msnm. Fins al 2008 era un dels pocs glaciars que continuava creixent any a any, però d'ençà ha començat un procés de retrocés molt ràpid. El motiu és l'escalfament global. Anys endarrere es podien fer excursions contractades per sobre el glaciar, però arran del descongelament l'única manera de veure'l és a través dels camins que s'apropen a diferents miradors i també davant de la cara de la llengua de gel. els de butxaques més podents sempre els queda l'opció de llogar un helicòpter i sobrevolar-lo. Nosaltres, com ja us podeu imaginar, vam agafar el camí que travessa el què, alguns anys endarrere era el glacial, i que ara et condueix fins a uns quants metres de distància.  

Fran Josef tiene una longitud de 12 km y también está a 300 msnm. Hasta 2008 era uno de los pocos glaciares que continuaba creciendo año a año, pero desde entonces ha comenzado un proceso de retroceso muy rápido. El motivo es el calentamiento global. Años atrás se podían hacer excursiones contratadas sobre el glaciar, pero a raíz del descongelamiento la única manera de verlo es a través de los caminos que se acercan a diferentes miradores y en la cara de la lengua de hielo. Los bolsillos más pudientes siempre les queda la opción de alquilar un helicóptero y sobrevolar-lo. Nosotros, como ya os podéis imaginar, tomamos el camino que que atraviesa el que algunos años atrás era el glaciar y que ahora te conduce hasta varios metros de distancia.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada